DOLAR
32,4984
EURO
34,8246
ALTIN
2.476,56
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Söz konusu milletin bekası

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün moderatörlüğünü yaptığı özel yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nden gerçekleştirilen özel yayına, gazeteciler Nihal Bengisu Karaca, Mehmet Barlas, İbrahim Karagül ve Fikret Bila da katıldı.

TRT Özel Yayını’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, yargının tek başına karar vermesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti;

“Süreç içinde görüyoruz. Muhakeme kararına en çok güvendiğimiz ve karar verbileceğini düşündüğümüz hakim ve savcılarımız bir yerden gelen bir talimatla bir blok listeye oy veriyorlar. Öyle olunca bu kez yargı tek bir ekolün hakimiyeti altına girmiş oluyor. Buna kimsenin hakkı yok. Böyle bir şey olursa o yargı otoritesini kullananlar diğer toplumun her kesimini dışlarlar. Bunlar size yakın da olsa tehlikedir, uzak ta olsa tehlikedir. Bu tehlikeyi göremeyen muhalefet partilerine sesleniyorum. Böyle bir yapının oluşturacağı dikta en acımasız dikta olur. Çünkü, nihayet bir dikta karşısında hukuka sığınırsınız. Hukuk’ta böyle bir yapı olduğunda. Bu kadar renkli toplum bir araya gelmiş. Niye bir araya geliyorlar? Çünkü onların her biri farkındalar ki kim olursa olsun kime yakın olursa olsun bir grup yargıyı böyle tekeline alırsa en önce yargının diğer mensupları mağdur edilecekler. Tüm yargı mensuplarına sesleniyorum. Tek başınıza karar verin. Hükmederken de tek başınıza karar verin. Adalet sayısal olarak dağıtılmaz. 2010 referandumu bize bunu öğretti. Sayısal bir temsil her zaman adalet getiremeyebiliyor. Bizim bu konuda ki kararlılığımız açık ve nettir. Çünkü söz konusu olan bizim bekamız veya siyasi iktidarımız değil. Söz konusu olan milli iradenin bekası ve milli iradeye dayalı siyasi devletin yapısının sürmesi” dedi.

AKADEMİSYENLERE ÖZLÜK HAKKI MÜJDESİ

Başbakan Davutoğlu ayrıca konuşmasında yükseköğretimi ve akademisyenleri ilgilendiren önemli mesajlar verdi.

1 Ekim’de atacakları ilk adımlardan birinin üniversite öğretim üyelerinin hayat şartlarını düzeltecek tedbirleri almak olduğunu söyleyen Davutoğlu, “1 Ekim’de atacağımız ilk adımlardan biri üniversite öğretim üyelerimizin hayat şartlarını, özlük haklarını düzeltecek tedbir almak” dedi.

Başbakan Davutoğlu, yükseköğretimin sorunlarını öğretim üyesi, içeriden biri olarak iyi bildiğini belirterek, ”Yükseköğretim yapılanmasını ilk mesele olarak ele alacağım, bu konularda devrimsel mahiyette çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.