DOLAR
32,4815
EURO
34,8540
ALTIN
2.483,76
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

“Halkın Gücünün Üstünde Bir Güç Yoktur”

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup tarafından gerçekleştirilen kalkışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin ve meydanlardan bunlara gereken cevabı hep beraber verelim. Ben de Başkomutan olarak meydana geliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup tarafından gerçekleştirilen kalkışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel bir televizyon kanalına görüntülü ve canlı olarak bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü bu gelişmenin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisindeki bir azınlığın kalkışma hareketi olduğunu belirterek, “Paralel yapılanmanın teşvik ettiği, üst akıl olarak olanların kullandığı bir harekettir. Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğüne yönelik bu harekete karşı, inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla bunlar gerekli olan cezayı alacaklardır” dedi.

“GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ”

Kalkışmada bulunanların milletin imkânlarıyla ortaya konmuş olan, tankı, topu uçağı ve helikopteri kullanarak milletin üzerine gelmenin bedelini ağır bir biçimde ödeyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda gerek cumhurbaşkanı olarak, gerek başkanımız, hükûmetimiz olarak bizler atılması gereken adımlar neyse dik durmak suretiyle bu adımı atacağız. Yani bunun bedelini asla bizler farklı bir şekilde yorumlamayız ve meydanı da onlara bırakamayız. Şu anda yapmış oldukları işgali de çok kısa zamanda ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Kararlı bir şekilde de bu işin üzerine gideceğimizi özellikle bildirmek istiyorum. Ve bu konuda bu kararlılığımızı kimsenin test etmeye de gücü yetmeyecek” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİ İLLERİMİZİN MEYDANLARINA DAVET EDİYORUM”

Millete çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum, havalimanlarına davet ediyorum ve milletçe meydanlarda, havalimanında toplanalım ve o azınlık grubu, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler, ne yapacaklarsa halka orada yapsınlar. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar hayatımda, bundan sonra da zaten böyle bir şey tanımamız söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

“EMİR-KOMUTA ZİNCİRİ ÇALIŞMAMAKTADIR”

Televizyon kanalındaki basın mensuplarının soruların cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalkışmanın, TSK içindeki emir-komuta zincirinde mi olduğunun sorulması üzerine, şu cevabı verdi: “Kesinlikle burada emir-komuta zinciri çalışmamaktadır. Şu anda emir-komuta zinciri tamamıyla askıya alınmıştır, çiğnenmiştir ve emir-komuta zinciri içerisinde olanlar şu anda ne yazık ki altın üste yönelik burada atılmış adımlar söz konusudur. Zaten bu ülkede cumhurun başı olarak ben Cumhurbaşkanıyım ve Başkomutanım aynı zamanda. Başkomutan olarak benim haberimin olmadığı böyle bir adımı atanlara da yargı zaten hemen cevabını verdi, gereği neyse bunu da zaten yapacağız, yapılacaktır, bundan kimsenin endişesi olmasın.”

“HAVAYI BULANIK HALE GETİRENLER BUNUN BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın rehin tutulduğu yönündeki bazı söylentiler ile ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz bu tür olayların olduğu zamanlarda hava iyice bulanık olur, şu anda da böyle bulanık bir hava söz konusudur ve bu havayı bulanık hale getirenler bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerdir, bunu da özellikle ifade etmek isterim” dedi.

Yine bir soru üzerine kalkışma içinde yer alanların, bu yaptıklarının bedelini yargı önünde çok ağır bir şekilde ödeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete çağrısı yineleyerek, “Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin ve meydanlardan bunlara gereken cevabı hep beraber verelim. Ben de Başkomutan olarak meydana geliyorum” ifadelerini kullandı.

“DARBECİLERİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANMIYORUM”

“Darbeciler başarılı olacak mı? Halk bunu soruyor, bu yönde kaygılar var” şeklindeki soruya karşılık olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ben kesinlikle bu darbecilerin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamıştır, er veya geç onlar yok olmuşlardır, bunu da böyle de bilmeniz lazım” vurgusunda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.