DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te vatandaşlar sabaha kadar adeta vatan savunması yaptı

Yurtta Sulh Komisyonun darbe açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet etmesi üzerine Bilecik’te vatandaşlar sabaha kadar adeta vatan savunması yaptı.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar buradan Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak Cumhuriyet Medyanına kadar yürüdü akabinde burada yapılan duaların ve açıklamaların ardından tekrar otogar kavşağı ve Atatürk Bulvarı üzerinden tüm halkı sokağa davet etmek için sloganlar atarak yürüdü.

Cumhuriyet Meydanında hep bir ağızdan edilen dualara amin denildi. Darbe girişimi üzerine tepki göstermek ve haber vermek amacıyla din görevlisi tarafından sela okundu.

Meydanda AK Parti, MHP, Saadet Partisi, Sivil Toplum Kuruluşları kola kola bir arada yer aldı.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Orhan Şişman ise, ”Bu gece burada Hadis-i Şerifte olduğu gibi safları sık tutun diyor ya Efendimiz işte bu milletin safları nasıl sık tuttuğunu dünya görecek dünya tanıyacak inşallah. İşte bir ve beraber olacağız.” diye konuştu.

Meydanda toplanan vatandaşlar sabah saatlerine kadar sokaklarda yer aldı.

 

 

DSC_0319 DSC_0301 DSC_0303 DSC_0307 DSC_0309

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.