DOLAR
32,5422
EURO
34,8926
ALTIN
2.441,28
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Görevini Kötüye Kullananlara Karşı Tedbirimizi Alacağız

Görevini Kötüye Kullananlara Karşı Tedbirimizi Alacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Chatham House’da yaptığı konuşmada, “Gülen cemaati ile hükümet arasındaki tartışmanın son bulacağına” dair sözlerinin hatırlatılması üzerine, bu açıklamasının bir temenniden öte inandığı bir gerçek olduğunu belirtti.

Bu büyük kitleyle geçmişten bu yana dostluk içerisinde bulunduklarını dile getiren Arınç, bundan önceki referandum çalışmalarında onların anayasa değişikliğine ‘Evet’ denilmesi için ne çabalar gösterdiğini yakinen bildiklerini vurguladı. Oy noktasında AK Parti’nin desteklendiğini bildiklerini ifade eden Arınç, “Başka partilere de verenler olmuştur, ama büyük ölçüde o arkadaşlarımızı yanımızda gördük. Biz de onların çalışmalarına destek verdik” dedi.

“Bugüne kadar Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi’yi iki kez ziyaret ettim” diyen Arınç, bu ziyaretler sırasında da hep iyi niyet temennilerinin, iyi niyet taşıyan konuşmaların yapıldığını vurguladı.

Arınç, şöyle konuştu:

“Son yaşadıklarımız yenilir yutulur şeyler değil. Göz kapatılarak geçiştirilecek şeyler de değil. Ama bizim onları, kategorik olarak suçlu ilan etmek gibi bir düşüncemiz yok. Hükümetimiz bir hukuk devletinin hükümetidir. Görevini kötüye kullanan ve siyasi amaçlar peşinde koşan insanlara karşı tedbirlerimizi alacağız, yasal ve idari tedbirlerimizi alacağız.”

YEREL SEÇİMLER  

Bir soru üzerine, yaklaşan yerel seçimlerde cemaatin tavrının ne olacağı üzerine de değerlendirmede bulunan Arınç, şunları söyledi:

“Bunlarla iyi ilişkileriniz seçimde devam eder mi derseniz, tanıdığım kadarıyla söylüyorum, o çok büyük çoğunluğun, masum olan insanların 11 yılda yapılanlara bakarak, bugüne kadar nasıl dua etmişler ve desteklemişlerse, bundan sonra da bu bağlarını koparmayacaklarına inanıyorum. Seçim sonuçları bunu bize gösterecektir. Çünkü bunun aksi gerçekleşirse, bu artık hizmet hareketinin birileri tarafından siyasi faaliyete dönüştürüldüğünü de gösterir ve hükümete karşı yapılanların bir ölçüde adeta olumlu karşılandığını gösterir. Ben buna kesinlikle ihtimal vermiyorum. İyi niyete ve iyi düşüncelere sahibim. Böyle olmasını da arzu ediyorum.”

YABANCI SERMAYENİN DURUMU  

Arınç, Türkiye’de yaşanan son olaylar sebebiyle yabancı sermayenin ülkeden çıkmadığını söyledi. Yabancı sermayenin bir endişe taşımadığını dile getiren, “İngiltere’de görüştüğüm kişiler, Türkiye’de güven ve istikrarın devam edeceğini düşünüyorlar. Yabancı sermayenin herhangi bir endişesi yok” dedi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.