DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Erdoğan: Kirli Bir Operasyon Söz Konusu

Erdoğan: Kirli Bir Operasyon Söz Konusu

Başbakan Erdoğan, basın toplantısında operasyonlarla ilgili soruyu cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakan’ı Victor Orban ile düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin yolsuzluk iddiası operasyonuyla alakalı sorduğu soruları cevapladı.

Bir gazetecinin ”Arınç, hükümetin sonucu sabırla bekleyeceğini söyledi. Siyasi çalışmalardan bahsetti, sizin açıklayacağınızdan bahsetti. Bakanların istifaları gündemde mi? Revizyon kapsamında sizin böyle bir tasarrufunuz söz konusu mu?” sorusuna Başbakan Erdoğan, ”Öncelikle Konya’da da açıkladığım gibi ortada tabi çok çok kirli bir operasyon söz konusu. Türkiye’de, biz 2023 yılının Türkiye’sinin ilk 10 içinde yer almasının kavgasını verirken, bunun için dünyayı hallaç pamuğu gibi atarken, ama birileri de biz Türkiye’nin bu hızlı gidişini nasıl durdururuz bunun gayreti içinde. Bunun dışarda heveslileri planlayıcıları olduğu gibi bunların ülkemizde de uzantıları var. Bunların kimler olduğunu sizler de tahmin ediyorsunuz. Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu, ondan sonra şimdi yeni bir adım attılar. ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Şunu çok açık net söylemek zorundayım. 14 ay dinleme, izleme bu tür şeyler yapılıyorsa ve bu konuda kendi üslerine haber verilmiyorsa buradaki mühendislik, yolsuzlukla değil siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Bu da bir nevi çetelerdir.

Bankaları yaralama hedefi de burada yer almıştır. Bunlar dikkat çekicidir. Bunların Türkiye’deki uzantıları var, uluslararası boyutu var. Bunları tespitimiz var, tahminimiz var. Aynı zaman da Türkiye’de bunun uzantıları var ve bu uzantılar şu anda maalesef devlet içinde bir devlet gayretiyle bu adımları atıyorlar. Fakat bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu, babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. Şuymuş buymuş, şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez, bizi enterese eden milletimizin bekasıdır.

Biz gereken çalışmayı, gerektiği şekliye yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve onların ailelerine bu işin bulaştırılmış olması vesaire, bu konularda da onların bu atılan adımlar neticesinde hassasiyetleri ortadadır. Bunlar şahsımca da malumdur, gereken neyse aramızda görüşür, gerekeni gerektiği anda yaparız.”

EMNİYETTEKİ DEĞİŞİKLİKLER FARKLI İLLERE SIÇRAYABİLİR

Emniyette bugün yaşanan değişklikler için ise Başbakan Erdoğan, “Emniyet’te yapılan değişiklikler, valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle kendilerinin tasarrufudur. Bu tasarrufa yetkisi vardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Dedim ya nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız anında yapacaklardır. Çünkü bu iş anlaşılıyor ki siyasi noktadaki bir mühendisliktir. Biz böyle bir mühendisliğe fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu ülkenin geleceğini karartmaya, kimsenin hakkı yok” dedi.

 

Kaynak:trthaber

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.