DOLAR
32,5009
EURO
34,7558
ALTIN
2.491,41
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

BŞEÜ’DE 2018-2019 AKADEMİK YILI BAŞLADI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2018-2019 Akademik yılı açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Tahir Büyükakın, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Akademik Yıl Açılış Töreni Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, burada yaptığı konuşmada, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bakan Dönmez, “üniversiteli olmak, fikri ve zihni dünyanızın oluşmasında çok önemli bir dönem. Ailenizden ayrı bir hayata başlıyorsunuz. Sorumluluğunuz artıyor. Ancak hayat mücadele etmek demek. Bugün dünya hayallerinden vazgeçmeyenler ve mücadele edenler sayesinde bu halde. Bu bitmeyen bir yolculuk. Bu bitmeyen yolculukta her gün kendinizi yeniden keşfedin. Kendinizi iyi ifade edin. Artık daha güçlünün yada daha çok üretenin değil, yaptığı işe akıl, zeka katanların egemen olduğu bir sistem haline geldi. Mevcut sistem dönüşüme zorlanıyor. Ezberler yıkılıyor, bu noktada dünyanın gittiği yeri gören bu yeri önceden okuyanlar kazanacaklar. Bu nedenle işe farkını koyan, farklı düşünen, farklı gören olmalıyız. Anahtar sözcüğümüz değişim. Üstelik değişim çok kısa sürede gerçekleşiyor. Bu anlamda üniversiteler reel politik çerçevesinde bunu iyi okumalıdır. Akademik camiaya düşen görev gençleri değişime yönlendirmektir.” dedi.

Yapay zeka, kodlama ve teknoloji tasarımının yeni dünyada söz sahibi olacağına dikkat çeken Bakan Dönmez, “Yeni dönem hedeflerimizden olan, yüksek katma değerli mal ve hizmetlerin üretimi için hızla bilgi toplumuna dönmeliyiz. Dünyaya artık teknolojiler yön veriyor. Bu noktada ne kadar kendimizi geliştirirsek o kadar güçlü oluruz. Yeni teknolojilerin üretim merkezi olmak zorundayız. Zamana ayak uydurmak değil, zamanın akışına yön vermek zorundayız. Bu işler araştırma, sorgulama, yeniliğe açık ve gelişmelere uyum sağlayan gençlerle olacak. Bunun için ihtiyacımız özgüven. Birileri yapıyorsa bizde yapabiliriz.  Bizler bu noktada enerjiyi dünyaya kafa tutacağınız bir alan olarak tasarlıyoruz. Pek çok çalışmamızda yerli mühendis ve işçi istihdamı zorunlu. Yerli ürün kullanımını zorunlu hale getireceğiz. Hayallerimiz Türkiye ile sınırlı değil, sınırsız.” diye konuştu.

Gençleri de çalışmaları ve değişime ayak uydurmaları konusunda uyaran Bakan Dönmez,  “Her zaman yanınızdayız. Sizlere güvendiğimiz için bu yoldayız. Sizler bizleri daha ileriye taşıyacaksınız. Yeter ki inanın ve vazgeçmeyin. Sizler bunu başaracaksınız. Buna yürekten inanıyorum. Sizleri yetiştirecek akademik kadrolara da güveniyorum. Yeter ki sorgulayın, çalışın. Geçmişte ve yakın dönemde olduğu gibi sizi ülke için çalışmaktan vazgeçirmeye çalışanlar olabilir. Ama gördünüz ki FETO ve benzeri bu yapılar kazanamadılar ve asla kazanamayacaklar. Biz ülkemiz için, bu millet için çalışmaya devam edeceğiz ve bu ülke daha da güçlenecek.” ifadesinde bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, akademik yılın başarılarla dolu geçmesini, Bilecik ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

934 akademik ve idari personel ile hizmet verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Taş, lisans ve önlisans düzeyinde yeni bölüm ve programların kurulacağı müjdesini verdi.

Üniversitenin Türkiye sıralamasında her yıl üst sıralara geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Taş “Hem akademik, hem sanayi-üniversite işbirliği hem de Ar-ge ve teknoloji merkezli çalışmalarımızla üniversitemiz çok daha iyi bir düzeye gelecek.” dedi.

2018 2019 Akademik Yıl Açılış töreni Bakan Dönmez, Vali Büyükakın, Belediye Başkanı Can ve Rektör Prof. Dr. Taş, bölümlere göre en yüksek puanları alarak üniversiteye yerleşen ve burs almaya hak kazanan öğrencilere başarı burslarını verilmesinin ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti.

2018-2019 Akademik yılı Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın ilk dersi vermesi ile başladı.

Daha sonra Vali Büyükakın ve beraberindekiler, kampüs içerisinde bulunan teknik bölümlerinin bulunduğu laboratuvar hizmet binasının temelini dualarla attı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.