DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BAŞKAN YARDIMCISI GÜRSES ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SEVİNCİNİ PAYLAŞTI

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) organizasyonunda düzenlenen ”Türk Sanat Müziği” konserine katılarak, öğrencilerin sevincini paylaştı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde, Türk Müziği Topluluğunca BŞEÜ öğretim görevlisi Dr. Tuncay Dağlı’nın şefliğinde gerçekleşen konser, ”İstiklal ve Çanakkale Marşı”nı ezbere okuma yarışmasında birinci olan öğrencilerin İstiklal Marşı’nı ve Çanakkale Marşı’nı okumasıyla başladı.

Konsere, Valimiz Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile sanatseverler katıldı.

Türk Müzik Topluluğu ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMÖR) işbirliğinde BŞEÜ, Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversitesinde görev yapan öğretim görevlilerinin de yer aldığı konserde, yabancı öğrencilerin Türkçe olarak eserleri seslendirmesi izleyicilerden alkış aldı.

Konserde; BŞEÜ’nde farklı bölümlerde okuyan; Tanzanya, Sudan, Kango, Ruanda, Kongo, Çad, Kerkük, Yemen, Etiyopya, Kamerun, Tunus, Benin, Uganda ve Kenya gibi ülkelerden gelen öğrenciler ve öğretim görevlileriyle birlikte Anadolu’nun farklı yörelerinden eserleri seslendirdi.

Konser; Vali Bilal Şentürk ve BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın öğrencilere ve koroda görev alan öğretim görevlileri ile yabancı öğrencilere belgelerini vermesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.