DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Demokrasi kültürünün en önemli mekanizmalarından biriside hür ve bağımsız basındır. Haber edinme hakkı, demokrasi ile beraber varlığı daha da anlam kazanmış, ehemmiyeti yüksek evrensel bir haktır.

“Dördüncü kuvvet medya” nitelemesi, demokratik ülkelerde basının gücünü ve önemini vurgulaması bakımından son derece anlamlıdır. Bu söylem, aynı zamanda basının ciddi bir sorumluluk dâhilinde olduğu anlamına gelmektedir.

Basının hür olması, salt ve sansürlenmemiş haber yapma ilkesi altında çalışabilmesi demokrasinin basına sunmuş olduğu önemli ve kilit noktası olan bir haktır. Çağdaş ve demokratik bir ortamda basının her zaman özgür çalışabilmesi kamuoyu denetimi adı verilen demokratik denetleme mekanizmasının çalışmasını, denetleme çarkının dönmesini sağlamaktadır. Toplum basın-yayın ve sivil toplum kuruluşları aracılığı ile yönetime katılır ve yönetimi paylaşır.

 Ağır bir baskı ve ayrışmanın yaşandığı basın sektöründe “Yandaş medya” ve “Muhalif medya” gibi tanımlamalara girişilerek, bu tamamen normalmiş gibi bir algı yaratılmakta ve bu durum toplumda ki kutuplaşmayı daha da derinleştirmektedir.

 Basına karşı girişilen bu baskı politikaları sürerken diğer tarafta basın çalışanları olumsuz şartlar altında görevlerini sürdürmeye çalışmakta dünyanın her yerinde kaçırılan, vurulan, öldürülen gazeteciler haberlere konu olmaktadır.

Bütün bu olumsuz şartlar altında kutladığımız Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın üzerindeki tekelleşme ve baskıların son bulmasını diliyor, her türlü tehlike ve şartlar altında toplumun haber alma hakkı için görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan ilimizdeki tüm basın camiasının, her etkinlikte yaptığımız çalışmaları halka duyurarak, hak ve emek mücadelemizin, haksızlığın ve hukuksuzluğun, zulmün, ayrımcılığın, sendikal ve sosyal görüşlerimizin cesurca topluma yayılmasına katkı sağlayan, tüm basın camiasının ve özellikle emekçi özde gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılar dilerim.

Ömer YEL

Türkiye Kamu Sen Bilecik Temsilcisi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.