DOLAR
32,5570
EURO
34,8917
ALTIN
2.432,06
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK’TE MERMER ATIKLARI DEĞERLENDİRİLECEK

BİLECİK’TE MERMER ATIKLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik’in önemli gelir kaynaklarından biri olan mermercilik sektörü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve TÜBİTAK çalışmalarını birleştirerek mermer üretimine katma değer sağlayacak çalışmalara destek vermeyi sürdürüyor.

 

Mermer atıklarının başka sektörlerde kullanılması için yapılacak çalışmalara büyük önem veren Vali Büyükakın, konunun sektörde hizmet veren firma temsilcilerine aktarılması için düzenlenen “Mermer Attıkları” toplantısına başkanlık etti.

 

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Büyükakın’ın yanı sıra Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bilecik Mermerciler Derneği Başkanı Turgut Özen ile sektör temsilcileri katıldı.

 

AKADEMİ SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Vali Büyükakın, yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

“Yenilikçilik, ürün geliştirme, malzeme ve teknolojiye dayalı çalışmalar sabır ve emek gerektirir. Masa başında ürün geliştirilmez. İşbirliği içinde çalışmak şart. Birlikte mesai harcamak, problemi birlikte kavrayıp çözüm üretmek önemli. Yenilik tek başına anlamlı ve yeterli değil. TÜBİTAK’ın çalışmasını dinledim. Uzmanlıkları ve işletmecilik kapsamında oldukça başarılı bir çalışma. O nedenle sonuçlarını heyecanla bekliyorum. Araştırma geliştirme bölümündeki arkadaşlarımız ve üretimdeki işletmelerimiz ortak bir dil geliştirmeyi isteyecek ve başaracaklar. İnanırsanız, sabrederseniz güzel sonuçlar alacağız. Çalışmaları önemseyin ve benimseyin. TÜBİTAK ve üniversitemiz bu konuda oldukça konuya hakimler. İşletmelerimizden de bu konuya özen göstermelerini rica ediyorum. Bu süreç eminim güzel sonuçlar doğuracak.”

 

Toplantı BEBKA, TÜBİTAK ve akademisyenlerin yaptığı sunumlar sonrasında soru cevap bölümü ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.