DOLAR
32,2892
EURO
34,6521
ALTIN
2.410,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
18°C
Bilecik
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C

Yeniden Sizden Ruhsat İstiyoruz

Yeniden Sizden Ruhsat İstiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi Meydanı’nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, temiz bir siyaset ve kul hakkı yenmesini istemeyenlerin adresinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi.

Hiç kimseyi ötekileştirmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ülkede vatandaş soyuluyorsa, soyan iktidarsa, köşeyi dönüyorlarsa, size din iman edebiyatı yapıp telefonlarda başka şeyler yapıyorlarsa oturacağız bunun hesabını soracağız. Sadece ben değil, hep beraber soracağız” diye konuştu.

Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadıklarını, kendilerine oy versin vermesin, herkese saygı gösterdiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama bu, gazeteye telefon ediyor. Eskiden ‘alo Fatih’ vardı, şimdi ‘alo Mustafa’ var. Mustafa’ya telefon ediyor. Başı kapalı bir kardeşimiz, köşe yazarı, yazı yazıyor. Onun hoşuna gitmediği için onu işten attırıyor. Bir vatandaşın ekmeğiyle oynamak ve bunu yapan kişiyle bir araya gelmek benim istemediğim bir şey. Hiçbir zaman da istemem. Hiç kimsenin ekmeğiyle hiç kimsenin uğraşmasını istemem. İsterim ki herkes aş, iş sahibi olsun. İsterim ki her evde huzur olsun. İsterim ki her anne çocuğunu güler yüzle okula göndersin. İsterim ki hiç bir anne ve babanın gelecek kaygısı olmasın. Huzurlu bir toplum olsun, mahallede, evlerde barış olsun, huzur olsun. Bunu isterim.”

“Yeniden sizden ruhsat istiyoruz”

Gaziantep’e en büyük yatırımları sosyal demokrat belediye başkanlarının yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, “Yeniden sizden ruhsat istiyoruz. İzin istiyoruz” diyerek CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici’ye destek istedi.

Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ta sandığa bir bayram havasında giderek, “Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracaklarını” öne sürdü.

Aydınlık bir Türkiye için il il gezdiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda partililere de görev düştüğünü kaydetti.

“Çocuklarınıza güzel bir Türkiye bırakacaksınız, onun için siz de çalışacaksınız” diyen Kılıçdaroğlu, her partilinin geçen seçimde CHP’ye oy vermeyen bir kişiyi ikna etmesini istedi.

Türkiye’nin demokrasisini güçlendireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam eti:

“Türkiye’nin gerçeklerini ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Helali, haramı siz de biliyorsunuz ben de biliyorum. Allah’ın kelamını ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Sandığa giderken bir şey istiyorum; kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun, elini vicdanına koyup oyunu öyle kullansın. Tek istediğim bu. Çocuğunu düşünsün, ülkesini düşünsün.”

Bazı vatandaşların yolsuzlukları “benim cebimden çıkmadı” şeklinde düşünebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını, “Dükkanınızı hırsıza teslim eder misiniz? Evinizi hırsıza teslim eder misiniz? Dükkanını hırsıza teslim etmiyorsun, evini hırsıza teslim etmiyorsun, ülkeyi de hırsıza teslim etmeyeceksin” diyerek tamamladı.

Bu arada, konuşması sırasında Kılıçdaroğlu’na kutusuyla birlikte ayakkabı fırlattığı iddia edilen Mehmet Y. gözaltına alındı. Emniyette sorgusu devam eden Mehmet Y’nin hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu öğrenildi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.