DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Yatağa Bağımlı Hastalar Da Oy Verebilecek

Yatağa Bağımlı Hastalar Da Oy Verebilecek

Sağlık Bakanlığı, evde bakım hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan hastaların da 30 Mart’ta oy kullanabilmesi için önlem aldı.

Evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezleri, oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak, talepte bulunanlar hasta nakil araçlarıyla oy kullanma yerlerine getirilip götürülecek, sağlık personeli bu hastalara refakat edecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, evde bakım hizmeti alan hastaların 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanabilmelerine yönelik gerekli önlemlerin alınması için genelge yayımladı.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimde vatandaşların en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirilebilmelerinin önem arz ettiğini belirten Tosun, sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların oy kullanmalarının da sağlıklı diğer vatandaşlarla eşdeğer olmaları açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Tosun, bu çerçevede evde sağlık hizmeti sunulan hastaların vatandaşlık görevlerini yerine getirmesini sağlamak için seçim günü önlem alınmasını istedi.

Genelgeye göre, yatağa bağımlı olup evde sağlık hizmeti alan hastaların 30 Mart’ta oy kullanabilmeleri için şu önlemler alınacak:

-Seçim günü evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezleri oy kullanma saatleri süresince açık tutulacak.

-Talepte bulunan hastalar, evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere götürülecek ve oy kullanmalarını müteakiben geri getirilecek.

-Bu süreçte bir sağlık personeli hastalara refakat edecek.

-Konu ihtiyaç sahiplerine duyurulacak.

-Bu önlemlerle ilgili kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterlikleri ve halk sağlığı müdürlükleriyle gerekli koordinasyon sağlanacak.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.