DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE HASIR ANLATILDI

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE HASIR ANLATILDI

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde ‘’Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’’ projesi kapsamında bu kez mısır yaprakları ile yapılan hasırlar görücüye çıktı.

Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret ederek, vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Yaşayan Şehir Müzesinde; ‘’Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’’ projesi kapsamında hasır yapan teyzeleri ziyaret eden Belediye Başkanı Nihat Can, unutulan bir geleneğin tekrar gün yüzüne çıkarıldığı belirtti.

Şehir içinden ve dışından müze ziyaretine gelen konukları ağırlayan ve çeşitli hediyeler taktim eden Belediye Başkanı Nihat Can, ‘’Belediyemiz tarafından şehrimize kazandırılan Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzemizi ziyaret ettik. Müzemizde; ”Geleneklerimizi Yaşatıyoruz” çalışması kapsamında teyzelerimiz, hasır yapma geleneğini en başından en sonuna kadar uygulamalı olarak gerçekleştiriyor ve müzemize gelen konuklarımıza ve çocuklarımıza bu geleneği aktarıyor. Yaşayan Şehir Müzemizde şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal ve toplumsal yaşantımızda çok önemli yer edinmiş olan meslekleri, gelenekleri ve icraatları yaşatmaya devam edeceğiz. Müzemizde ayrıca Yaprağı İpek şehrimizde ipek böcekçiliğinin tekrar hatırlanması ve yaşatılması adına da güzel aktiviteler yapılıyor. Gelen konuklarımız müzemizde ipek böceği, kozası ve yaprakları görmüş oluyor. Ben bu geleneğin tekrar hatırlatılmasında ve uygulanmasında emeği olan teyzelerimiz ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Müze ziyaretine gelen konuklar da gerçekleştirilen uygulamadan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Nihat Can ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.