DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Uluslararsı ajanslar adaylığını böyle duyurdu

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunun açıklanması uluslararası basın tarafından flaş haber olarak duyuruldu.

İşte dış basında çıkan ilk haberler:

Associated Press: Türkiye Başbakanı, cumhurbaşkanlığına talip… Türkiye’nin iktidar partisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumhurbaşkanının ilk kez doğrudan halk tarafından belirleneceği seçimlerde yarışacağını açıkladı. Bu hamle 10 yılı aşkın süredir Türk siyasetine yön veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı en az beş yıl daha Türkiye’nin başında tutabilir.

AFP: Türkiye Başbakanı Erdoğan Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak. Altmış yaşındaki Erdoğan eğer seçimleri kazanırsa, 2019’a kadar cumhurbaşkanı olacak ve ikinci bir dönem de bu görevi sürdürebilecek. Erdoğan bu durumda modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana en uzun süre liderlik yapan siyasetçi olacak.

Reuters: Türkiye’de iktidar partisi Ağustos’taki seçimler için Başbakan Erdoğan’ı aday olarak belirledi.

Spiegel Online: Erdoğan, üç dönemden sonra yeniden başbakan olamayacağı için cumhurbaşkanlığına aday oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi, ona ülkenin zirvesinde kalma izni verecek. Bu sayede Erdoğan, güçlü bir şekilde günlük siyasete karışabilecek.

BBC: Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı için aday olacak. Ak Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ağustos’taki ilk doğrudan seçimlerde cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. 2003’ten beri başbakan olan Sayın Erdoğan, yasalar gereği bir dönem daha iktidarda kalamıyor.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.