DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

TÜZÜN’DEN “GÖNÜLDEN GÖNÜLE” KAMPANYA

TÜZÜN’DEN “GÖNÜLDEN GÖNÜLE” KAMPANYA
Tek kişi rejimi getiren Anayasa değişikliğine karşı “Hayır” kampanyasını Yenipazar ve köylerinde sürdüren CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, “Bu teklif nereye gideceği belli olmayan otobüs gibi. Gelin, nereye gideceği belli olmayan otobüse çocuk çocuğunuzu bindirmeyin” diye seslendi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bütün yetkileri tek kişide toplayan anayasa değişikliği için 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi ‘Hayır’ kampanyasını, “Gönülden Gönüle, Yürekten Yüreğe” esasıyla yürütüyor. Ziyaret ettiği ilçelerde ve köylerde vatandaşlarla birebir temas kuran Tüzün, “Bizim bağımız gönülden gönüle, yürekten yüreğe… Elbette sonucu HAYIR’lı olacak” diyor.
Tüzün, ‘Hayır’ kampanyası çerçevesinde, İl Başkanı Metin Yaşar ve CHP yöneticileri ile birlikte Yenipazar ive köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Tüzün buralarda yaptığı konuşmalarda, 16 Nisan referandumunda seçim yapılmayacağını, bir partiye, bir milletvekiline veya belediye başkanına oy verilmeyeceğine dikkat çekti. Tüzün konuşmalarında şunları söyledi:
“Sevgili hemşerilerim, 16 Nisan’da ülke olarak sandığa gideceğiz. Bu sefer evet ya da hayır diyerek bir tercih kullanacağız. 16 Nisan bir seçim tarihi değildir. Bir tercih kullanacağız. Ancak geçtiğimiz hafta itibarıyla yapılan anketlere göre vatandaşların yüzde 62’i neden evet hayır diyeceğini bilmiyor.
Bilmiyor çünkü, bu teklif Meclis’te Anayasa Komisyonu’nda 16 gün, Genel Kurul’da 17 gün, yani toplamda 33 gün görüşüldü. Ancak görüşmeler gece 22.00’de başladı, sabaha karşı bitti. Ne TRT, ne başka kanalların hiç birisi bu görüşmeleri yayınlamadı. İçeriğiyle ilgili, teklifin ne getirdiği, ne götürdüğüyle ilgili bilgi verilmedi.
Bu pakette köylüye, çiftçiye, emekliye herhangi bir avantaj sağlanmıyor. Milletin yetkisi tek bir kişiye devrediliyor. Bir kişiye derken şimdiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. O da bizim gibi bir fani. Bugün var, yarın yok. Yarın bu yetkiler kötü birinin eline geçtiğinde maalesef Türkiye’yi önüne geçilemeyecek engellerle dolu bir teklif.
Bu teklife evet diyenler de bu ülkenin insanıdır, komşumuzdur, akrabamızdır. 16 Nisan’dan sonra da birlikte yaşayacağız.
Bir evladınız olarak söylemek istiyorum. İktidar partisi bu teklifi HDP,PKK, FETÖ desteklediği için evet diyoruz diyorlar. Bununla ilgisi yok.Evet verecekler de, hayır verecekler de terörist değildir. Bunu söyleyenleri kınıyorum.
Siyasetin yapıldığı yer Meclis’tir. Beni seçtiğinizde 16 Nisan’da evet verin, aynı zamanda Yenipazar belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi olacağım, aynı zamanda Yumaklı köyünün muhtarı olacağım diyorum. Bu kadar yetkiyi verirseniz ben bunun altından kalkabilir miyim? Ben kalkamam. Bu teklifte bu anlama geliyor. Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Meclis, Türk Silahlı Kuvvetleri ne kadar kurum varsa hepsi tek bir kişiye bağlanıyor. Bir kişi o kadar sorumluluğun altından kalkabilir mi?
Nereye gideceği belli olmayan bir otobüse çocuk çocuğunuzu eşinizi bindirir misiniz? Bu değişiklik de nereye gideceği belli olmayan bir otobüs gibi. Gelin, nereye gideceği belli olmayan bu otobüse koskoca bir ülkeyi bindirmeyelim.
İçinizde Ak Partili olanlar, oy verenler vardır, Recep Tayyip Erdoğan’a verenler vardır, yine oy verecekler de vardır. Buna saygı duyarım. Bunda sorun yok. Ama kime niyet kime kısmet diyeceğiniz bir süreçle karşı karşıyayız. Niyet Recep Tayyip Erdoğan’a olabilir ama ona kısmet olmayabilir.
Bu teklifte size avantaj sağlayacak bir madde yok. Şimdi 81 ilde Olağanüstü hal var. Bu sistem kabul edilirse, yani evet çıkarsa bir tek kişiye ömür boyu olağanüstü hal ilan etme yetkisi veriyorsunuz. O tek kişi Kanun Hükmünde Kararnamelerle ile ülkeyi yönetiyor. Bir kanun Meclis’e gelmeden önce sivil toplum örgütleri görüşür, Meclise geliyor önce komisyonda görüşülür, sonra genel Kurul’da görüşülür. Kabul edilirse Cumhurbaşkanı’nın onayına gider onaylarsa Resmi Gazete’de yayınlanır. Ama Kanun Hükmünde Kararnameyi bir tek kişi çıkarır. Bir kişi eline kağıt alır, Yenipazar ilçesini kapatıyorum diyebilir. Bitti bu kadar. 3.5 milyon Suriyeliyi vatandaş yapıyorum diyebilir. Olağanüstü hal olduğu için emekli maaşlarının yüzde 50’isini kesiyorum diyebilir. 16 Nisan da evet derseniz bunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
16 Nisan’da hayır çıkarsa sistem bozulmayacak Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, milletvekilleri görevine devam edecek. Felaket olur, deprem olur diyorlar. Bu doğru değil.
Ben Yenipazarlı hemşerilerimize güveniyorum. Geçmişte sandığa giderken bir defa düşünüyorsunuz, şimdi 10 defa düşünün diyorum. Böyle bir vebalin altında kalmanızı istiyorum. Değişik ülkelerde başkanlık sistemi uygulanıyor. Hiç birinde huzur yok. Federasyonlara bölünmüş, iç savaş noktasına gelmiş. Suriye’nin durumunu görüyorsunuz. Vebal altında kalmayın. Hiç birimiz terörist, PKK’lı, Fetöcü olmayacağız. Millet olarak yetkinizi elinizde bulundurun.Evet çıkarsa belki 4 yıl sonra sandık bir kez daha gelmeyecek.Yetki sizde kalsın, yetkiyi bir kişiye devretmeyin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.