DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

TÜZÜN; “BİR OY VATAN KURTARIR”

TÜZÜN’DEN 16 NİSAN ÇAĞRISI

“BİR OY VATAN KURTARIR”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Pazar günü yapılacak anayasa referandumu için Bozüyük’ten seçmenlere çağrıda bulunurken, “Çocuklarımıza, Türkiye’yi benim oyum kurtardı deme fırsatımız doğdu. Bir oy vatan kurtarır. Pazar günü hep beraber hayır diyelim, çocuklarımıza gururla anlatalım” dedi.

Tüzün, tek  adam rejimi getiren anayasa değişikliğine karşı kampanya çerçevesinde dün Bozüyük’te önce Kamyoncular Kooperatifi’nin konuğu oldu.  Daha sonra muhtarlarla bir toplantı düzenleyen Tüzün,  kurulan hayır stantında CHP Bozüyük İlçe Teşkilatı yöneticileri ile birlikte vatandaşlara neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlattı.

Daha düne kadar hayır oyu vereceğini açıklayanların terörist ilan edildiğini, hayır oylarının yükseldiğini ve bunun tepki gördüğünü anlayanların bugün “Ben hayır diyenlere terörist demedim, hayır verecekler de saygıdeğerdir” dediğini hatırlatan Tüzün, “Evet diyen de hayır diyen de birinci sınıf vatandaştır.  Bizi birbirimizden ayıramazlar” dedi.

Tüzün, anayasa değişikliğiyle başkana federasyon kurma yetkisi bile verildiğini, şimdi bunu Cumhurbaşkanı danışmanlarının bile itiraf ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu değişiklik ülkemizi felakete götürür.  İçinde federasyon ilan etme yetkisi bile var. Bu bölücülüktür. Buna hep beraber geçit vermeyeceğiz. Biz geleceğimizi belirlemek için buradayız, her yerdeyiz. Bozüyük, Bilecik, tüm Türkiye ses verdi, hayır diyor, hayırlı gelecek istiyor. Senin de hayırda bir katkın olsun, Pazar günü gelin hep birlikte bu sesi yükseltelim,  bir oy ne olur deyip boş verme, geleceğine sahip çık, Türkiye’ye sahip çık.  Bir oy vatan kurtarır. Oy kullanmak hem haktır, hem sorumluluktur.  Evde oturan, boşveren, vazgeçen, üşenen olmayacağız, hayırlı yarınlar için geleceğimize sahip çıkacağız. Çocuklarımıza, ‘Türkiye’yi benim oyum kurtardı’ deme fırsatımız doğdu. Pazar günü hep beraber hayır diyelim, çocuklarımıza gururla anlatalım.”

CAMİYE, KIŞLAYA OKULA SİYASET SOKMAMAK İÇİN HAYIR

Tüzün, anayasa değişiklik paketine ilişkin görüşlerini de şöyle açıkladı:

“Bu değişiklikle yargıya, kışlaya, camiye, siyaset sokulmak isteniyor. Bu paket geçerse, devlette partizanlık egemen olacak.  Cumhurbaşkanı partili olacak,  yargı ona bağlı olacak. Buna izin vermeyeceğiz, HAYIR diyeceğiz.

Cumhurbaşkanı, 80 milyonun tarafsız cumhurbaşkanı olmak yerine, bir partinin genel başkanı olacak, Cumhurbaşkanı ayrı zamanda başkomutandır. Başkomutanın parti şapkası olur mu? Orduyu cumhurbaşkanı gibi değil, genel başkanı sıfatı ile yönetmesini istemiyorsak HAYIR diyeceğiz.

Kimsenin görüşünü almadan Diyanet İşleri Başkanı’nı doğrudan atayacak. Okula, camiye, yargıya, orduya siyaset sokulmasını istemiyorsak hep beraber HAYIR diyeceğiz. “

MİTİNGE DAVET

Tüzün, konuşmalarında ayrıca, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Çarşamba günü saat 18.00’de Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağı mitinge davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.