DOLAR
32,4645
EURO
34,7999
ALTIN
2.477,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Türkiye’nin Yükselen Gücü Engellenemez

Türkiye’nin Yükselen Gücü Engellenemez

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ses tellerini dinlendirmek için İstanbul’da istirahat etmesi dolayısıyla Konya Kent Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılamadı. Erdoğan yerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu mitingte halka hitap etti.

Davutoğlu, Konyalı ilim adamları ve evliyalarının isimlerini sayarak ve Konyalıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Aziz Konyalılar bu selam sadece benim selamım değil Sayın Başbakanız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamıdır. Selamını kabul buyurun” dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Biliyorum hasretle onu bekliyordunuz, bekliyorsunuz onun da sizi hasretle hep kucakladığını bilirsiniz. Ne zaman Konya’dan bahis açılsa, beraberken Sayın Başbakanımızın yüzünde tebessüm belirir. En zor şartlarda, ‘Konya arkamızda ise biz güçlüyüz’ der. Konya’ya sevdasını bilirsiniz. Sayın Başbakanımızın bu sevdasına şahitlik eder misiniz? Uzun mücadeleden sonra 55 mitingden sonra, Sayın Başbakanımızın hiç susmayacak, dinmeyecek gönül diline vakıf olarak, beden dilinde bütün kullar için söz konusu olabilecek ama sesinin kesilmeyeceğini bildiğiniz gibi istirahat ihtiyacı duydu. Dün sizler adına Kayseri’den Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız bakanımızla istişare ederek geceleyin, başbakanımıza dedik ki, ‘başbakanım eğer Konya’ya gelirseniz Konya sizi nasıl yüreğine basacağını bilirsiniz, size nasıl sevdiğini bilirsiniz ama doktorlarınız uyarıyorsa, ihtiyacınız varsa, daha bu milletin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Konya’nın size ihtiyacı var, sadece bugün değil yarın değil, önümüzdeki 10 yıllar boyu belki ihtiyacı var, istirahat buyurun, Konya her zaman arkanızda olacak.’ Dedi ki ‘Yarın bakalım.’ Bugün sabah Başbakanımızın, doktorların ısrarıyla istirahat edeceği ortaya çıktı. O zaman dedi ki, ‘Konyalılara selamımı iletin. İnşallah 30 Mart zaferinden sonra seçim zaferinden sonra çok daha muhteşem mitingde, teşekkür mitinginde beraber olacağız.’ Şimdi size soruyorum, Aziz Konyalılar, Sayın Başbakanımızın selamını aldınız mı? Ona mukabelede selam gönderiyor musunuz? Emin olunuz ki o da şu anda televizyon başından takip ediyordur.”

BAŞBAKANIMIZIN HALKLA NASIL KUCAKLAŞTIĞINI GÖRDÜNÜZ

“Sayın Başbakanımız ve AK Parti ekibi sadece beden diliyle konuşmaz, gönül diliyle de konuşuyor’ ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Size soruyorum, başbakanımızın size gönül diliyle hitap ettiğini hissediyor musunuz? Önemli olan da budur. Diğerlerinin beden dilleri bile halkla iletişime kapalıdır. Onlar halkla kucaklaşamaz. Onlar halkın huzura çıkamazlar ama Sayın Başbakanımız 1.5, 2 aylık performansına baktığınızda, Başbakanımızın halkla nasıl kucaklaştığını gördünüz. Herkes şahit olsun diye onun adına bir ahitleşme davetinde bulunuyorum, 12 yıl önce Başbakanımız ve ekibine bir emanet verdiniz. Bu emanet de milli iradeye sahip çıkın dediniz, milli iradeyi hiçbir güç karşısında zayıf kılmayın, dediniz. 12 yıl sonra Konya’nın meydanından soruyorum; Sayın Başbakanımızın, milli iradeye sahip çıktığına şahitlik eder misiniz. Bundan sonra milli iradeyi ayakta tutacağına şahitlik eder misiniz? Yine siz 12 yıl önce, ona, ekibine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dünyanın her yerinde onurla temsil etme, bu yüzlerce binlerce al bayrağı istiklal sembolü olan bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırma görevi verdiniz ve o ekibi başbakanımız ve ekibi, dünyanın her yerinde bu Aziz milleti onurla temsil etti mi? Sizin onurunuza, vakarınıza sahip çıktı mı? Bundan sonra da her ne şartta olursa olsun ve milletin vakarını izzetle temsil edeceğine inanıyor musunuz?”

Mitinge katılanların “evet” karşılığını vermesi üzerine Davutoğlu, “İşte gerçek ses budur, işte gerçek şehadet, gerçek tanıklık budur. Allah şahitliğimizden razı olsun ve daim eylesin” dedi.

HİÇBİR KOMPLO BU HAREKETİ DURDURAMAYACAK

“Son dönemde özellikle geçen yıl içinde ortaya bazı plan ve komplolar ortaya konduğunu, kapalı kapılar ardından şantajlar yapıldığını vurgulayan Davutoğlu, “Şimdi size soruyorum ve size bir muhasebeye davet ediyorum, bu ilk defa olmuyor, 202 yılında AK Parti kurulduğunda başbakanımızın liderliğinde seçimlere girmeden, başbakanımızı o zaman, AK Parti Genel Başkanımızı, seçimlerden men ettiler, düşündüler ki bu hareket, bu yürüyüş sendeler. Durdu mu? O men ettikleri, muhtar olamaz dedikleri genel başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne 2 ay sonra başbakan oldu mu?” diye sordu.

Hakkın ve halkın rızasını alanların hiçbir şarta engellenemeyeceğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

“2004 mahalli seçimlerinde, Kıbrıs müzakereleri yürütülürken, ‘genç subaylar rahatsız’ diye başlıklar atarak bu harekete engel olmaya çalışanlar çıktı. Engel olabildiler mi? 2007 genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken, 27 Mayıs muhtırasıyla milli iradeye sekte vurmak isteyenler başarılı olabildiler mi? 2008’de AK Parti‘yi kapatıp milli iradeyi teslim eden partimizi engellemeye çalışanlar, AK Parti’yi durdurabildiler mi? O zaman siz Konya’da şahit olun, 75 milyon Türkiye ve bütün dünya şahit olsun; hiçbir komplo bu hareketi durduramayacak. Hiçbir gizli odak milli iradenin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişine engel olamayacak inşallah.”

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun konuşmasında öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“İğrenç bir kasetle devletin mahremine girmeye çalıştılar. Milli Güvenlik Kurulunun talimatıyla Başbakanımızın talimatıyla yapılan en üst düzey krizi yönetim toplantısına, bu paralel yapı ve onun işbirlikçileri müdahale etmeye çalıştılar. Ama durduramayacaklar. Ne paralel yapı, ne piyonları, ne onların yurt dışındaki dostları Türkiye’nin yükselen gücünü engelleyemeyecekler.

30 Mart’ta öyle bir ses yükselecek ki bu meydanlardan Anadolu’dan, Trakya’dan Pensilvanya da dinleyecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okuyan herkes dinleyecek, herkes haddini bilecek. Herkes bilecek ki bu topraklarda sadece bu milletin iradesi geçer, sadece bu milletin onay verdikleri, destek verdikleri, dua ettikleri bu millet adına karar verirler.”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.