DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
15°C
Bilecik
15°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Türkiye’de Uçak Kaptanı Açığı Var

 

Türkiye’de Uçak Kaptanı Açığı Var

THY Genel Müdürü Temel Kotil, havacılık sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ege Genç İşadamlarının Derneği (EGİAD) 67. Ege Toplantısında sunum yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Türkiye havacılıkta gerçekten destan yazdı. 29 milyon olan yolcu sayısı 114 milyona geldi. Türkiye, coğrafyası eksen kaymasında çok güzel bir yerde oturuyor.

Türkiye’de bütün dünyaya sefer düzenlenirse yolcuları birleştirip aktarma yaparak Avrupa’ya veya Dubai’ye göre 3 saat daha erken varıyor. Hayal kurmamıza gerek yok. Türkiye havacılıkta ana oyuncu oluyor” dedi.

THY’NİN 2023 VİZYONU

Dünyanın son yıllarda en hızlı büyüyen sektörünün havacılık olduğunu söyleyen Kotil, THY’nin 104 ülkeye, 242 noktaya uçtuğunu kaydetti. Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olduklarını belirten Kotil, THY’nin 2023 vizyonunu da açıkladı. Kotil, 2023 vizyonumuz 120 milyon yolcu, 24 milyar dolar ciro ve 450 uçak diye konuştu.

Kotil, THY olarak İzmir’in Expo adaylığı konusunda da desteklerini sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

TÜRKİYE’DE KAPTAN AÇIĞI VAR

Türkiye’de kaptan açığı olduğunu belirten Kotil konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sefer sayımız iki katına çıkacak, 3 bin pilot sayısı 6 bine çıkacak. Pilotlarımız ayda 70-80 saat uçuş görevi alıyorlar. Aydın’da bir okulumuz var yılda 200 pilot yetiştiriyoruz ama bizim 500’’e ihtiyacımız var. Yurtdışında 400 öğrencimiz var. Türk Hava Yollarında 1. pilot olarak başlayacak bütün arkadaşlarımızı Türkiye’de yetiştiriyoruz ama kaptan açığını çözmek mümkün değil.

Türkiye’de yeterince kaptan yok. Eğitim sonrası kaptan olmak için altı yıl gerekiyor. Biz altı yıl bekleyemeyiz bizim acelemiz var ihtiyacımız neyse onu gidermek zorundayız, gideririz. Türk olması yabancı olması tabii ki önemli ama iş daha önemli. Bu büyümede nereden bulursak, nereden yetiştirirsek bile yetmeyecek bize. Ama genç arkadaşlarımızı yetiştiriyoruz. Dört yıllık üniversite mezunu istiyoruz. Genelde mühendislik dallarındakiler daha başarılı oluyorlar. Özellikle bayan arkadaşlar başvursunlar. Bayanlardan çok az başvuru var. Bayanlar için pilotluk çok uygun bir meslek.”

Kaynak:trthaber.com

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.