DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
ALTIN
2.428,95
BIST
9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Türkiye mukayese edilemeyecek hale geldi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin artık geçmişle mukayese edilemeyecek hale geldiğini belirterek, “Biz, bir altın madeni bulmadık, yeni bir doğal kaynak keşfetmedik. Geçmişte de aynı kaynaklar vardı ama maalesef o kaynaklar değerlendirilemiyordu. Çok şükür, geçtiğimiz 12 yılda bu kaynaklar bereketli bir şekilde kullanılmaya başlandı ve Türkiye bugün farklı bir yere geldi” dedi.

Bakan Yılmaz, 2002 yılında ekonomik büyüklüğün 230 milyar dolar olduğunu, faizlerin yüzde 60’ların üzerinde bulunduğunu, vergi gelirlerinin yüzde 86’sının faiz ödemelerine gittiğini hatırlatarak, halkın desteği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle Türkiye’nin çok iyi noktalara ulaştığını vurguladı.
Türkiye’nin artık dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geldiğine dikkati çeken Yılmaz, faizlerin ve enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini, yoksullukla ciddi mücadele edildiğini, sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada çok büyük atılımlar yapıldığını belirtti. Yılmaz, Türkiye’nin artık geçmişle mukayese edilemeyecek hale geldiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bunlar kendiliğinden olmadı tabi. Halkımızın verdiği destekle siyasi istikrarla ve güven ortamında gerçekleşti. Geçmişte de Türkiye aynı Türkiye’ydi. Biz, bir altın madeni bulmadık, yeni bir doğal kaynak keşfetmedik. Geçmişte de aynı kaynaklar vardı ama maalesef o kaynaklar değerlendirilemiyordu. Dar birtakım çevrelere hizmet ediyordu. Bu kaynaklar geniş toplum kesimlerine ulaşmıyordu maalesef. Çok şükür, geçtiğimiz 12 yılda bu kaynaklar bereketli bir şekilde kullanılmaya başlandı ve Türkiye bugün farklı bir yere geldi.”

“TÜRKİYE HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR” 

Bakan Yılmaz, Türkiye’nin dünyada geçmişte ne durumda olduğunu ve bugünkü halini bilenlerin, yapılanları çok takdir ettiğini belirterek, bunların bile kesinlikle yeterli olmadığını vurguladı. Türkiye’nin her şeyin en iyisini hak ettiğini vurgulayan Yılmaz, ülkenin geçmişin yüklerini daha yeni yeni üzerinden attığını ifade etti. Yılmaz, bundan sonra da yapılacak çok iş olduğunun altını çizerek, “Geçmişte Türkiye gündelik yaşayan bir ülkeydi. Krizden krize giden bir ülkemiz vardı. Geçmişte dünyada kriz yokken Türkiye’de vardı. Bugün ise tüm dünya kriz içindeyken Türkiye çok şükür dimdik ayakta, ekonomisi büyümeye devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu. Tüm bunların güvenle, istikrarla ve doğru politikalarla başarıldığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

“Bunu engellemeye çalışanlar var, hepiniz görüyorsunuz. Türkiye’nin bu gidişatını durdurmaya çalışanlar var. Yeniden o eski Türkiye’ye dönsün diye uğraş sarf edenler var fakat inşallah o kritik eşikleri Türkiye aşmış durumda ve yoluna devam edecek. Bazı rahatsızlıklar oluştursalar da biz ana çizgimizden sapmadan yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki halkımız bizi desteklesin. Son seçimde de milletimize tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları halkımız bir kez daha boşa çıkarmıştır ve Türkiye’nin güvenine, istikrarına desteğini sonuna kadar vermiştir.”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.