DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Tıp ve Diş Hekimlerine Mesai İzni

 

Tıp ve Diş Hekimlerine Mesai İzni

Tıp ve diş hekimliği öğretim üyeleri, 17.00’den sonra mesai yapabilecek.

Tam Gün Yasası’nı komisyondan geçen şekliyle değerlendirdi.

Müezzinoğlu, “Tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimizin tam gün mesailerini bitirdikten sonra iki alternatifi olacak. YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde 17.00’dan sonra kendi kurumlarında bir muayenehane gibi çalışarak mesai yapabilecekler. Bir kısmı da kurumsal yapıları olan vakıf hastaneleri, özel hastanelerde çalışabilirler.” dedi.

Türkiye Sağlık Turizm Derneği tarafından düzenlenen WOW Hotel’de gerçekleşti.

‘VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Konferansa sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Tam Gün Yasası ile ilgili soruları değerlendiren Müezzinoğlu, yasanın önümüzdeki hafta genel kuruldan geçeceğini ve her şeyin daha netleşeceğini söyledi.

Müezzinoğlu, “Şimdi komisyondan geçen şekliyle tüm tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimiz tam gün mesailerini yani akşam 17.00’a kadar olan mesailerini kendi kurumlarında yapacaklar, saat 17.00’dan sonra iki alternatifleri olacak. YÖK ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hocalarımız 17.00’dan sonra kendi kurumlarında bir muayenehane gibi çalışarak mesai yapabilecek. Yine YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın alacağı kararlar çerçevesinde hocalarımızın bir kısmı da kurumsal yapıları olan vakıf hastaneleri, özel hastanelerde saat 17.00’dan sonra çalışabilir. Sözleşmelerini karşılıklı iki kurum yaptırır. Bir tarafta üniversite bir tarafta özel hastane bir doktorumuz hocamız ile ilgili kurumsal sözleşmeyi yaptıracak. O sözleşme çerçevesinde hocalarımızdan tercih edenler saat 17.00’dan sonra ister kendi kurumlarında ister dışarıdaki özel kurumlarda çalışabilirler.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRTHaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.