DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
ALTIN
2.513,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

ŞEHİT MAHMUT EKİNAY PARKI HİZMETE GİRDİ

ŞEHİT MAHMUT EKİNAY PARKI MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ İLE HİZMETE GİRDİ

            Bozüyük Belediyesi tarafından Yediler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Mahmut Ekinay Parkı yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreninin ardından hizmete girdi.

Yediler Mahallesi’nde yediler Mahalle Konağı’nın karşısına yapılan Şehit Mahmut Ekinay Parkı’nın açılış törenine Kaymakam Hasan YAMAN, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Başsavcı Savaş KILIÇ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarı Naci İNCİ, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, TSO Başkanı Buğra LEVENT, parka adı verilen Şehit Mahmut EKİNAY’ın ailesi, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı. Törende konuşan Muhtar Naci İNCİ,”Belediye Başkanımız Fatih BAKICI’nın mahalle projeleri kapsamında seyir terası ve mahalle konağının ardından mahalle parkımızda kısa zamanda tamamlanmış ve bugün hizmete açılmaktadır. Ben bu eserlerin mahallemize kazandırılmasında büyük çaba sarf eden Belediye Başkanımız Fatih BAKICI’ya ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca parkımıza şehidimizin isminin verilmesinin son derece anlamlı ve güzel olduğunu da belirtmek istiyorum. Bu eserin kazandırılması kadar iyi bir şekilde kullanılmasının da önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Kırıp dökmeden sahip çıkarak düzgün bir şekilde kullanılmasını arzu ediyorum” dedi.

Muhtar İNCİ’nin ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI’da konuşmasında “Mahallelerimize yaptığımız projelerle değer katmaya devam ediyoruz. Mahalle sakinlerimizin ailesiyle birlikte güzel vakit geçirebileceği bir mekanı daha hizmete açmanın mutluluğu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Sürekli yeşil alan ve park yaptığımızdan dolayı bazı kesimlerce eleştiriliyoruz. Ancak bu eleştirileri yapanlar ilçemizde aktif olarak kullanılan 5 mahalle konağımızı, 18 yıldır yapılmayan terminalimizi, kültür merkezimizi, klimalı duraklarımızı, sentetik sahalarımızı görmezden geliyorlar. Bunca hizmeti görmezden gelerek eleştirilmek ister istemez bazen insanı üzüyor. Ancak hayata geçirilen projelerin vatandaşlarımız tarafından aktif olarak kullanılmasından duyduğumuz mutluluk bizlere biraz olsun teselli veriyor. Burada açılışını yapacağımız parkımıza da mahalle sakinlerimizin sahip çıkacağına inanıyorum. Yediler Mahallemize şu ana kadar yaptığımız yatırımların tutarının 2.5 milyon TL olduğunu da belirtmek istiyorum. Bizler halka hizmet etmenin Hakk’a hizmet etmek olduğunu biliyor ve bu şuurla hareket ediyoruz. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz parkımız 3 bin 650 metrekare alan üzerine kuruldu. Toplamda 1.5 milyon TL bir bedel harcanarak bu hale getirildi. Ben bu eserin kazandırılmasındaki çabalarından dolayı müteahhit firmamıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bizlerin her ortamda yanımızda yer alarak bizlere destek veren Milletvekilimiz Halil ELDEMİR’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Parkımıza Şehit Mahmut EKİNAY kardeşimizin ismini vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu park ile şehidimizin ismini ebedileştirmek bizlere ayrı bir mutluluk vermiştir. Şehidimizin ismi artık bu parkta yaşayacak. Ben parkımızın tamamlanarak bugüne gelmesinde emeği geçen başta müteahhit firma olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimizin de bu güzel parkı sahiplenerek iyi günlerde kullanmasını diliyorum” dedi.

Son olarak konuşan Kaymakam Hasan YAMAN ramazan ayının huzur, sağlık ve esenlik içerisinde geçmesini temenni ederek  “ Bozüyük Belediyesi bu park ile ilçemizi yeni bir yeşil alan, yeni bir yaşam alanına kavuşturuyor.  Parkın projesi hakkında az çok bilgim vardı. Yediler Mahallesi’ne yakışan güzel müstesna bir proje oldu. Hayırlı ve uğurlu olsun. Güle güle kullanın. İnşallah burada çocuklarınızla, ailenizle birlikte hoşça vakit geçirirsiniz. Ayrıca Belediye Başkanımızı ve Meclis Üyelerimizi de tebrik ediyorum. Bu güzel parkı daha da anlamlı kılan şehidimizin isminin verilmiş olmasıdır. Bu vesile ile şehit Mahmut EKİNAY’ın şahsında tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve minnetle anıyor, parkımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hayır duaları eşliğinde açılış kurdelesi kesilerek park hizmete girdi. Kaymakam YAMAN, Başkan BAKICI ve diğer protokol üyeleri parkın içerisinde gezerek incelemelerde bulundu. Mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği park açılışın ardından ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle çocuklar Bozüyük’te ilk kez bu parkta uygulanan zemin fıskiyeli kuru havuz sistemine yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar burada yerden fışkıran suların altında ıslanarak gönüllerince eğlendiler. Park alanında ayrıca fitness alanı, koşu parkuru, doğal gölet, şelale, yürüyüş yolları, dekoratif ahşap köprüler ve seyir alanları ile çocuk oyun alanının bulunduğu parkta ayrıca ilçemizde ilk defa uygulanan zemin fıskiyeli kuru havuz sistemi yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.