DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO’da düzenlenen Sağlık-Sen Hemşireler Günü “Büyük Türkiye Buluşması” programına katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Dünya Hemşireler Günü’nde Ankara’ya gelen ebe ve hemşirelerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Hemşirelik mesleğinin kendine özgü kanunu bulunan bir meslek olduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, kendilerinin 2007 yılında bu kanunu incelediklerini, lisansüstü eğitim alan hemşirelere uzman hemşirelik yolunu açtıklarını, cinsiyet ayrımını kaldırarak erkeklerin de hemşire olabilmesini sağladıklarını söyledi. 2010 yılında Hemşirelik Yönetmeliğini yayımladıklarını anlatan Erdoğan, böylece hemşirelerin görev, yetki ve sorumluluklarının daha net bir şekilde belirlenmesini sağladıklarını belirterek, “İnşallah önümüzdeki dönemde bu konudaki çalışmalarımızı sürdürecek, sizlerin daha iyi şartlarda çalışmanızı temin edecek adımları atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“İŞÇİ-MEMUR AYRIMI DİYE BİR ŞEY KALMADI”

SSK’lı, Bağ-Kur’lu, Emekli Sandığına bağlı vatandaş ayrımını kaldırdıklarını, artık memurun, işçinin, esnafın ayrı hastanesi olmadığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Dünyanın hemen hemen hiçbir gelişmiş ülkesinde, gelişmekte olan ülkelerinde de işçi-memur ayrımı yoktur, çalışanlar vardır. Şimdi diyorsunuz ya döner sermaye, ek filan, bunların hepsi çalışanlar olayında ortadan kalkar. Hiç böyle bir sıkıntı kalmaz. Çünkü ne söyleniyor, dikkat edilirse memur için kimisi diyor ki ‘Çalışırken onlar bizden fazla alıyor’, bazısı da diyor ki ‘Emekli olduğu zaman fazla alıyor’. İşçi diyor ki ‘Ben çalışırken fazla alıyorum, emekli olduğum zaman az alıyorum’. Böyle bir karmaşa var. Dünyanın hiçbir ülkesinde, işçi-memur ayrımı diye bir şey kalmadı. Sadece Türkiye’de var. Bizim bunu kaldırmamız lazım. Bunu kaldırdığımız anda Türkiye’de bu denge adil bir yere rahatlıkla oturacaktır.”

” ÇOK ÖNEMLİ ESERLER KAZANDIRDIK”  

Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temeli üzerinde yükseltme sözü verdiklerini vurgulayan ve bu alanlarda yoğun yatırım yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, son 12 yılda bu dört temel alanda çok önemli eserler kazandırdıklarını kaydetti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Şunu çok iyi biliyoruz, sağlık hizmeti demek sadece hastane yapmak değildir. Bunu kabul ediyorum. Sağlık hizmeti demek sadece ambulansları, cihazları hizmete almak değildir. Sağlıkta da asıl olan doktoruyla, hemşiresiyle, eczacısıyla, teknisyeniyle insandır yani sizsiniz. Sadece yapıya, sadece araca, cihaza yatırım yapmak hizmetin kalitesini yükseltmez. İşte onun için 12 yıl boyunca altyapı kadar insan kaynağımıza da önemli yatırım yaptık.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YIPRANMASI

Kendisinden önce konuşanların yıpranma payına ilişkin sözlerini anımsatan Başbakan Erdoğan, konuya ilişkin çalışma yaptıracağını bildirdi. Erdoğan, ne kadar yıpranma payı istendiğini sorduğunu ve kendisine “5 yıla 1 yıl” yanıtının verildiğini dile getirerek, “Ben de arkadaşlarıma talimatı vereceğim. 5 yıl hizmeti olanın 1 yıl yıpranma payı olacak.” diye konuştu.

KREŞ TALİMATI

Başbakan Erdoğan, ”Başhemşiremiz kreşlerden bahsetti. Tabii şimdi kreşlerden bahsederken benim sorumluluğum haklı olarak, kendilerinin haklı bir talebiydi, o da arttı. Çünkü hem 3 çocuk diyeceksin hem de kreşler yok. Bu olmaz tabii. Yani bununla ilgili olarak da yine bakanımıza talimatı veriyoruz. Dolayısıyla bütün projelerde ve şu andaki mevcutlarda da bu kreş çalışmalarını inşallah hızlandırarak bunların da adımlarını atmamız şart. Bu bizim için ayrı bir görev. Bu uyarınızdan dolayı da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.