DOLAR
32,4904
EURO
34,5540
ALTIN
2.496,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye güven telkin eden ülkelerden biri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Türkiye güven telkin eden ülkelerden biri. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yurt dışı temaslı ilk vakanın görülmesinin ardından üst düzeyde önlemlerin alındığını hatırlatan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ilk 2 vakanın belirli bir odağa bağlı olduğunu söylediğini ve aynı temas çevresi ile aynı aile içerisinde 3 yeni tanının konulduğunu, vaka sayısının 5’e çıktığını kaydetti.

Tedbirler noktasında olaylardan hep daha ilerde olunduğunun dün yapılan zivrenin bunun bir örneği olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca şunları söyledi;

Belçika’da son 24 saatte ilave olan 47, Hollanda’da 111, Danimarka’da 232, Almanya’da 802, Fransa’da 591, İtlaya’da 2651, İspanya’da 825 kişi son 1 günde, Norveç’te 85, Avusturya’da 179 olmak üzere giderek çok hızla artan bir salgını görüyoruz.

Bu sebepten daha önce özellikle 5 ülkeye uçuş yasağı konulduğunu biliyorsunuz. Bu ülkeler İran, İtalya, G.Kore,Irak ve Çin’di. Şimdi 9 tane ülkeye daha bu yasak dün yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki toplantıda karar verilen hangi ülkelerin olması gerektiğinin bugün şekillendiği bir yasağı buradan söylemek istiyorum.

Önümüzdeki günlerde bu anlamda dünya ve avrupa’daki seyri görerek dinamik bir yapı ile alacağımız kararları Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle zaten gündeme taşımız oluruz.

5 vakanın doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sonraki 4 vakanın ilk tespitin ardından izole edilen kişiler olduğunu bildirdi.

DSÖ’nün COVID-19 Pandemik Hastalık yani küresel tehdit ilan ettiğini hatırlatan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca konuşmasına şöyle devam etti;

Biz de risk küresel derken hep buna dikkat çekiyorduk. Pandemiler, etkiledikleri bölgelere dünyaya ekonomik bazı yükler ve maliyetler getirir. Bireysel yaşamı kısıtlar. Pandemiler, korunabilmek için insanı zorunlu bir yaşam tarzıyla sınırlar. Bizimde bu dönemde toplumdan beklentimiz budur.

Sağlığımız için bazı özgürlüklerden bir süreliğine vazgeçeceğiz. Yurt dışına çıkmayacağız. Kalabalık ortamlara karışmayacağız. Vereceğim ikinci bilgi de dikkati hak eden bir bilgi. ABD 54 ülkeye seyahat kısıtlaması koyarken, Türkiye konusunda bir kaygı taşımadığını gösterdi. Türkiye risk listesinde yok. Bunu gerektirecek düzeyde bir durum asla söz konusu değil. Tabiki bu süreçte eskisi kadar konuksever olmayabiliriz. Kapımız, dünyadan her gelene bu dönemde açık değil. Türkiye ise tüm dünyanın gözünde güven telkin eden ülkelerden biri.

Tedbir alıp yayılmayı önlersek hayat normale döner. Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdit o kadar zayıflar. Sonuç alana kadar tedbiri elden bırakmayacağız. Unutmamalıyız korona virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Vatandaşlarımızın korunma tedbirlerine hassasiyetle uymalarını rica ediyorum. Hayat devam ediyor, tüm tedbirlerimizi alarak güvenle yolumuza devam edeceğiz.

 

Korona Virüs Testi Yapılan Hastaneler

– Adana Şehir Hastanesi

– Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Ankara Şehir Hastanesi

– Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Bursa Şehir Hastanesi

– Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi

– Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Eskişehir Şehir Hastanesi

– Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Isparta Şehir Hastanesi

– Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– İzmir Dr. Suat Ceren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
– Kayseri Şehir Hastanesi

– Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi

– Yozgat Şehir Hastanesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.