DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BŞEÜ Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Alınan Kararları Duyurdu

BŞEÜ Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Alınan Kararları Duyurdu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, tüm üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süre ile tatil edilmesinin ardından Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararları duyurdu.

Yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

Yeni Koronavirüs Sürecinde Alınan Kararlar

Ülkemizin yetkilileri tarafından gerçekleştirilen KORONA Virüsü Toplantısında tüm üniversiteler, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süre ile tatil edilmiştir.

Tatil kararı tüm öğrencilerimiz için geçerli olup; staj, 3+1 İş Yeri Uygulaması, Halk Sağlığı Hemşireliği, Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması II, Okul Öncesi Uygulamaları II ve Özel Eğitimde Uygulama dersi ile işletme, kurum, hastane ve okullarda bulunan öğrencilerimiz ile Üniversitemizde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışan öğrencilerimizi de kapsamaktadır.

Bu süreç içerisinde mevcut şartlarda uzaktan ya da online ders yapılmayacak olup ayrıca Arapça Zorunlu Hazırlık, İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık ve TÖMER Türkçe Hazırlık dersleri de yapılmayacaktır.

Lisansüstü Eğitim kapsamındaki Doktora Yeterlik Sınavları ile Tez Savunma Sınavlarının bu süre içerisinde yapılmamasına ve ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir.

Kredi Yurtlar Kurumu Yetkililerinden aldığımız bilgilere göre yurtlarda kalan öğrencilerimiz için yurtların kapatılması söz konusu değildir. İsteyen öğrencilerimiz yurtlarda kalmaya devam edebilirler.

Ülkemizin Yetkili Kurullarının yapacağı açıklamalar doğrultusundaki yeni düzenlemeler Üniversitemizin web sayfası ve resmi sosyal medya hesaplarından sizlerle paylaşılacaktır. Bu süreç içerisinde sükunetle hareket edilmesi, tedbirli olunması ve Üniversitemizce paylaşılmayan haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Erasmus kapsamında öğrenim gören öğrencilere ilişkin alınan kararlar duyurular sayfasında yayınlandı.

Erasmus kapsamında öğrenim gören öğrencilere ilişkin alınan kararlar

2019-2020 akademik yılı bahar döneminde Erasmus+ Öğrenim & Staj Hareketliliği kapsamında halihazırda virüsten etkilenen/etkilenebilecek program ülkelerinde bulunan öğrencilerimizden Korona virüsü sebebiyle faaliyetini sonlandırmak ve Türkiye’ye dönmek isteyenlerin talepleri mücbir sebep kapsamında değerlendirilecektir.Bu kapsamda yurt dışındaki Erasmus eğitimini yarıda bırakan öğrencilerimizin ani gelişen bu durum nedeniyle mağdur olmamaları adına ara sınav tarihinde veya sonrasında Türkiye’ye dönmeleri halinde Üniversitemizde eğitimlerine devam etmelerine yönelik karar alınmıştır. Alınan bu karar gereği; virüs nedeniyle dönen öğrencilerimizin ders kayıtlarının yapılarak isteyen öğrenciler ara sınavlara isteyen öğrenciler mazeret sınavlarına katılabilecektir. Öğrencilerin döndükten sonra Erasmus Feragat ve Ders Kaydı Talep Formunu doldurmaları halinde Üniversitemizin eğitime başlayacağı tarihe kadar ki sürede izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

Bu şartlar altında bahar döneminde yurt dışında bulunan Erasmus öğrencilerimizin eğitimlerine yurt dışında devam edip etmeyeceklerine ivedilikle (en geç 22 Mart 2020 Pazar gününe kadar) karar vermeleri ve üniversitemizi bilgilendirmeleri gerekmektedir (Şu an eğitimimizin 5. haftasında bulunmaktayız, önümüzdeki 9 günlük karar sürecinin ardından yurda dönüşlerini takiben Hastaneye gidip virüsle ilgili test sonucunu ve Pasaportta Türkiye’ye giriş tarihini gösteren sayfanın ekran görüntüsü veya fotokopisini Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne whatsapp üzerinden veya e posta yoluyla ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca yurda dönüşlerini takiben 2 haftalık süreyi de bireysel karantina süreci çerçevesinde evlerinde geçireceklerdir. Ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından alınan son karar gereği Üniversiteler 3 hafta tatil edildiğinden her hangi bir zaman kaybı olmayacak ve geriye kalan eğitim süresinden faydalanabileceklerdir). Bahar dönemini üniversitemizde tamamlamaya karar veren öğrencilerimizin uçuş için bir mani yoksa en kısa sürede dönüş biletlerini almalarını ve dönüş tarihi konusunda hem birim danışmanlarını hem de Fakülte/bölüm sekreterliğini ve Erasmus Bölüm Koordinatörlerini bilgilendirmelerini rica ediyoruz.

Faaliyetinizi sonlandırmak ve Türkiye’ye dönmek isterseniz bu mücbir sebebe girmekte olup her ne kadar 3 ayı doldurmamış olsanız da kaldığınız süre kadar hibe ödemesi yapılacaktır (giderken aldığınız hibeyi, kaldığınız süre için hesaplanan miktar düşüldükten sonra iade etmeniz gerekmektedir). 3 ayı doldurmuş olanlar için de toplam kalınan süre kadar hibe ödemesi yapılacaktır.

Faaliyeti sonlandırmak istemeyen ancak okulları tatil edilirse, tatil sürecini Türkiye’de geçirmek isteyenlerin söz konusu dönemde Türkiye’ye dönmeleri mümkündür. Resmi tatil bitip okulları açıldığında tekrar okullarına dönebilirler. Bu süre için herhangi bir hibe kesintisi de olmayacaktır.

Buna ek olarak; faaliyetinizi sonlandırarak erken dönüş yapmış iseniz, Ulusal Ajans’ın bilgilendirmesi çerçevesinde, gelen bilet talepleri toplanıp bütçemiz imkanları dahilinde, dönüş biletinizin tamamını veya bir kısmını karşılama durumu söz konusu olabilecektir.
Bu konuda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından farklı bir düzenleme yapıldığı takdirde gerekli düzenlemeler yapılabilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.