DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Pensilvanya’nın Bedduası İşe Yaramadı

Pensilvanya’nın Bedduası İşe Yaramadı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’un sahtekarlarla, istismarcılarla, yüzünde maske olanlarla samimi, ihlaslı olanları, gerçek milliyetçileri ve vatanseverleri birbirinden ayıran bir şehir olduğunu söyledi.

“CHP’NİN EN SON GELDİĞİ NOKTA NE?”

Samsun’un sağduyunun sesine kulak verdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Samsun bir kez daha ülkesine, devletine, milletine, bütün bunlara yönelik saldırıyı görüyor ve tepki veriyor. Samsun bugün yeniden istiklal mücadelesinin meşalesini yakıyor. CHP ne diyor? ‘Biz Türkiye Cumhuriyeti kadar eskiyiz, bizi Gazi Mustafa Kemal kurdu, biz kurucu partiyiz’ diyor. Peki, CHP’nin en son geldiği nokta ne? Türkiye düşmanı Esed’in yanındalar, çetelerin, mafyanın, karanlık örgütlerin, eli kanlı terör örgütlerinin yanındalar, Türkiye’ye saldıranların, Türkiye’nin ekonomisine saldıranların, Türkiye’nin kardeşliğine, birliğine, huzuruna saldıranların yanındalar. En sonunda hain bir örgütün, Haşhaşilerin, Pensilvanya’nın yanındalar.”

“ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ BURADA”

Pensilvanya’nın muskası, bedduası da işe yaramadı.” diyen Erdoğan, 12 yıldır hizmet verdiğini, 14 yıldır partisinin başında olduğunu, vatandaşın 11 yıldır kendisine aralıksız başbakanlık görevi verdiğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Yalancıdan başbakan olmaz’ derken millete de hakaret ettiğini belirten Erdoğan, “Çünkü bunlara göre, millet hiçbir zaman saygın değildir. Ne diyor; ‘bidon kafalılar, karnını kaşıyanlar’ Bunların sözleri bu, CHP’lilerin. İşte bu ‘bidon kafalılar, karnını kaşıyanlar’ dedikleriniz, size bu ülkede hayatta iktidar vermez. Unutmayın kişi sevdikleriyle beraber haşrolacaktır. Pensilvanya, sen Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile haşrolacaksın. Ama biz de bu meydandaki kardeşlerimizle haşrolacağız.” diye konuştu.

“SİYASET KASETLE YAPILMAZ”

Siyasetin ilkelerle, hedeflerle, plan ve projeyle yapılacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Siyaset kasetle yapılmaz. Siyaset, montajla yapılmaz, iftira ile yalanla, çamurla yapılmaz.” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine ‘İsviçre bankalarında 13 hesabı’ olduğu yönünde iftira attığını belirten Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu, dürüstsen, samimiysen, karakter itibarıyla sağlamsan o 13 tane hesabın nerede olduğunu çıkar. Hukukta bir kaide var, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Nerede bu, çıkar. Ortaya koy, gerekirse beraber gidelim. Bu kadar açık söylüyorum, o parayı alalım, ‘Züğürt Kemal’sin ya paranın tamamını da sana vereyim.” değerlendirmesinde bulundu.

“CEMAAT DEĞİLDİR, ÖRGÜTTÜR”

Siyasetin çetelere sırt dayayarak yapılamayacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyaset, Kılıçdaroğlu gibi Esed’e, sırtını terör örgütlerine, çetelere dayayarak yapılmaz. Siyaset milletle yapılır, millet için yapılır. Sırtını millete dayayarak yapılır. İşte bu CHP, bu MHP, bu BDP temiz siyaset yapmak yerine, ahlaklı siyaset yapmak yerine sırtlarını maalesef Pensilvanya’ya dayanıp oradan aldıkları kırıntılarla, siyaset yapmaya çalışıyorlar. Pensilvanya’da her türlü ahlaksızlık var. Bu Pensilvanya bir cemaat değildir, örgüttür örgüt. Öyle yaptıkları işler var ki bunlar aynen bir terör örgütünün karakterini yansıtıyor. Dedim ya ‘bunların inine gireceğiz.’ Şu seçimden sonra çok daha farklı adımlar atacağız. Niye? Biz bu devleti, bu vatanı sokakta bulmadık, gereğini yapacağız. Milletimizin bize talimatı neyse onu yapacağız. Türkiye’nin bunlar için bir anlamı yok. Devletin, milletin, milli güvenliğin bir önemi yok. ‘Ben kazanayım da Türkiye’ye ne olursa olsun’ diye düşünüyorlar. Türkiye’yi ateşin içine atmaya çalışırken, burada kargaşa oluşturmaya, maalesef CHP’yi, MHP’ye, BDP’yi de arkasına vagon olarak sürüklüyorlar.”

“CHP DEMEK, ZULÜM DEMEKTİR”  

“CHP demek, darbelere destek olmak demek, zulüm demektir.” diyen Erdoğan, “Baskı, yasak demektir. CHP demek milletin değerlerini kutsallarını çiğnemek demektir” ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ezanı aslından uzaklaştırmak isteyen bu CHP değil miydi? Ezanımızı Türkçe okutan bu CHP değil miydi? Onu aslına döndüren Menderes’i idam eden bunlar değil miydi? Camileri ahıra, depoya, müzeye çeviren bu CHP değil miydi? Bunu annelerimiz, dedelerimiz çok iyi bilirler. Pensilvanya’da ki zat çıkmış, buradaki elemanlarını kapı kapı dolaştırıp CHP’ye oy istetiyor. Yazıklar olsun sana. Sen bu CHP’ye nasıl oy istetirsin ya. Gazeteleriyle televizyonlarıyla sabah akşam CHP’nin, MHP’nin, propagandasını yapıyorlar. Size bizim verdiğimiz emeğe de yazıklar olsun. Bunların dershanelerinde okuyan yavrularınız varsa, alın. Artık Milli Eğitim Bakanlığı olarak hafta sonlarında ücretsiz takviye kurslarını biz vereceğiz. Okullarında okuyan çocuklarınız varsa alın. Devletin okulları bize yeter.”

“EDEBİM BUNA MÜSAADE ETMEZ”

“Evlerden, yurtlardan onlar gibi düşünmeyen yavrularımızı atıyorlar.” diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Geceleri beddua seansları yapıyorlar, Başbakan’a beddua ediyorlar. Geçenlerde Pensilvanya’daki zat bana ‘uzun’ lakabını takmış ya. Ey hoca diye geçinen zat. Allah’ın yarattığı bir insana orta boyluymuş, uzun boyluymuş, kısa boyluymuş diye bir tefriki yapmanın bizim inançlarımızda yeri bellidir. Sen nasıl hocasın? Söyleyeceğim daha ileri şeyler var da benim edebim buna müsaade etmez. Ne diyor, ‘bu uzun bize çok hainlik etti.’ 17 tane üniversite açmana müsade ettiğimiz için mi hainlik ettik. Dünyanın değişik yerlerindeki okullarınıza, oralara seyahat ettiğimizde devlet başkanlarına oraların hükümet başkanlarına sizi refere ettiğimiz için mi hainlik ettik, eline diline dursun be, nasıl bunları söylersin. İyi niyetimizin kurbanı olduk.”

“MEĞER YÜZLERİ DOST ÖZLERİ DÜŞMANMIŞ”

“Sinsice davrandılar, farklı göründüler. Meğer yüzleri dost, özleri düşmanmış.” ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, “Pensilvanya, sevgili Peygamberimizi istismar etti. O kadar ileri gitti ki Miraç’tan Peygamber efendimizi indirip kamyonete bindirdiler. Yaptılar mı bunu? Bu senaryoların bütün onayları oradan geliyor. Ondan sonra çark etti.” şeklinde konuştu.

“Bitmedi, merhum Savaş Ay ile bir söyleşi yaptı, ‘Hayatımda bir oy kullandım’ dedi. ‘Fakat şimdi Hazreti Cebrail gelse, bir parti kursa ona bile oy vermem’ dedi” değerlendirmesini yapan Erdoğan, “Bizde meleklere iman vardır. Meleklerin görev alanları bellidir. Hazreti Cebrail’in işi gücü yok da parti mi kuracak?” dedi.

“HAŞHAŞİ DİYORSAK, BOŞUNA DEMİYORUZ”

Başbakan Erdoğan, “Hayatı CHP zulmüyle geçmiş, dirisine ve ölüsüne zulmedilmiş, CHP’ye oy vermeyi reddetmiş Bediüzzaman Said-i Nursi’yi de istismar ettiler. Şimdi de Kur’an-ı istismar ediyorlar. ‘AK Parti’ye oy vermeyeceğim, CHP’ye oy vereceğim’ diye yakınlarına Kur’an-a el bastırıyorlarmış. Hatta daha ileri gidip, anne babayı reddetme, evliliği bozma gibi tehditler savuruyorlarmış. Bunlar işe yaramazsa kaset tehdidiyle, görüntü tehdidiyle, hatta ölmüş insanlara verdikleri kanı haram etme tehdidiyle insanlık dışı yöntemlere başvuruyorlar. Herkesin gönlü rahat olsun, bu yeminlerin hiçbirinin geçerliliği yoktur, herkes gönlünü ferah etsin. Haşhaşi diyorsak biz bunu boşuna demiyoruz. Karşımızda saf insanları, temiz kalpli kardeşlerimizi, ihlaslı, temiz kalpli kardeşlerimizi yıllardır istismar eden bir yapı var.” dedi.

“ETEĞİNİZDE NE VARSA ONU DÖKÜN”

“Şantajcı bunlar şantajcı. Bunlar Cumhurbaşkanını dinler, Başbakanı dinler, Genelkurmay Başkanını dinler, bakanları dinler, utanmadan sıkılmadan, montaj dublaj, ondan sonra onu yayınlar” ifadesini kullanan Erdoğan, “Ne yayınlarsanız yayınlayın. Eteğinizde ne varsa onu dökün. Dökmezseniz namertsiniz, dökün. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da şüphemiz yok.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, “Ne diyor? ‘Bir tek ceketim var’ diyor. Ceketin içine bakıyorsunuz CHP orada, MHP orada, BDP orada. Ceketin içinde emniyet var, yargı var, çeteler var, ananaslar var, milyarlarca dolarlar var, holdingler, şirketler hepsi orada. Uganda’daki rafineri de orada. Bu tek ceketin içine bunlar nasıl sığdı? Bu petrol kuyuları buraya nasıl sığdı. Sinsice davrandılar, farklı göründüler, meğer yüzleri dost, özleri düşmanmış” değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Samsun’da 51’inci şehir mitingini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, tüm Türkiye’nin akın akın meydanlara koştuğunu anlattı. Başbakan Erdoğan, “Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, bu montaj nasıl, bu montaj nasıl? Böyle bir montaj da sen yap. Taşıma diyorlar. Kendilerini avutuyorlar.” diye konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.