DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde 9 Askerimiz Şehit Oldu 4 Askerimiz Yaralandı

Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde 9 Askerimiz Şehit Oldu, 4 Askerimiz Yaralandı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit olurken, 4 askerimizin de yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerimizin hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 15’e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yayımlanan mesajda ”Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Şehitlerimiz:

Piyade Üst Teğmen Gökhan Delen
Piyade Uzm. Çvş. Ahmet Köroğlu
Piyade Uzm. Çvş. Hakan Gün
Piyade Uzm. Çvş. Serkan Sayin
Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir
Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur
Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez
İs. Söz. Er Murat Atar
İs. Söz. Er Muhammed Tunahan Evcin

Irak ve Suriye Kuzeyine Gerçekleştirilen Hava Harekâtları ile İlgili Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye kuzeyine gerçekleştirilen hava harekâtları ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PKK-YPG-KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 00.30’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen bu harekâtlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekâtlar sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.