DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Paralel Yapı Firmasının Anketidir

Paralel Yapı Firmasının Anketidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenledi. Ziyarete ilişkin, bilgiler veren Erdoğan gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Ziyaretin Federal Alman hükümetinin kurulmasından 1,5 ay sonra gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, 11 Türk’ün milletvekili olarak parlamentoya girdiğini ve ilk kez bir ismin de bakan olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki 2013 yılının ilk 11 ayında 34 milyar dolar ticaret hacmine ulaştığını hatırlatan Erdoğan, bunu daha da artırmak istediklerini vurguladı.

Görüşmelerde vize muafiyetini de gündeme getireceklerini ifade eden Erdoğan, NATO kapsamında yerleştirilen Patriot füze bataryalarının süresinin uzatılmasından duyduğu memnuniyeti de Alman yetkililere ileteceğini söyledi.

Bir gazetecinin “İçişleri Bakanlığının paralel yapı ile ilgili bir soruşturma başlattığı söyleniyor” şeklindeki sorusuna Erdoğan, “Bu şekilde bir yapılanma bir beka meselesi haline gelmiştir, gereği neyse onlar yapılacaktır” dedi.

Başbakan Erdoğan, sadece İçişleri Bakanlığı’nın değil, tüm istihbari çalışmaların bu yönde olduğunu ve buna fırsat vermelerinin mümkün olmadığını da söyledi.

Bir muhabirin, bugün Zaman gazetesinde yer alan anket sonuçlarını hatırlatarak bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Sen buna inanıyor musun?” diye cevap verdi.

“Dün senin mensubu olduğun gazete bir anket yaptırmıştı ona mı inanalım, onların yaptığı ankete mi inanalım? Bizim yaptırdığımız anketler var ona mı inanalım” diyen Başbakan Erdoğan KONDA Araştırma Şirketi tarafından yapılan Ocak ayı anket sonuçlarını cebinden çıkararak okudu. Erdoğan KONDA’nın araştırma sonuçlarına göre AK Parti’nin oy oranının yüzde 47,7, CHP’nin yüzde 28,5, MHP’nin yüzde 14,4 ve BDP’nin de 5,9 oranında olduğunu söyledi.

PARALEL YAPI FİRMASININ ANKETİDİR

Söz konusu gazetede yer alan haberi “Paralel yapı firmasının anketidir” şeklinde değerlendiren Erdoğan, “Bunlar duymaz uydururlar. Dert başka… Bunlar kendilerine göre bir irade oluşturabileceklerini zannediyorlar, oluşturamayacaklar. Dünyanın değişik bir ucunda bulunup da ülke yönetilmez, gelip burada ne yapacaksan burada yaparsın. O türden palavradan anketleri millet yutmuyor, her ay bizim dört anketimiz var. Bunları çaprazlama yapar ve adımlarımızı ona göre atarız. Biz hayali projelerle de konuşmuyoruz. Eser ortadadır, bütün bu eser Türkiye’dir” diye konuştu.

ERDOĞAN BAYRAKTAR İLE GÖRÜŞTÜM

“Geçen hafta sayın Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünüz, onu ikna ettiğiniz konusunda bilgiler var. Öyle bir görüşme gerçekleşti mi?” şeklindeki bir soruya Başbakan Erdoğan, “Görüşme yaptım. Ama benim ikna etme gibi gayretim söz konusu değil. Çünkü Erdoğan bey ikna edilecek bir kardeşimiz değil ki. Benimle 20-25 yıllık geçmişi olan bir arkadaşımız. Bu geçmişte, nereden nereye birlikte nasıl yürüdüğümüz belli. Oradaki kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir. Onun için de ikna gayreti içine girmem gerekmez. Onun buradan pişman olması lazım” cevabını verdi.

TUTUKLULUK SÜRESİNİ 5 YILDA İNDİRME KARARI ALDIK

Dolmabahçe’de yapılan toplantıya ilişkin bir soruya Erdoğan, “Dün demokratikleşme paketiyle ilgili yaptığımız çalışmayı ele aldık. Daha önce idari boyutuyla çözüldü ama yasal sürece yönelik bunu da parlamentoya gönderdik” dedi.

Bunun yanında üç paketin daha olduğunu ve bunların da değerlendirildiğini ifade eden Erdoğan bu paketlerin birinin Adalet Bakanlığı, birinin İçişleriyle, bir diğerinin de şeffaflaşmayla alakalı olduğunu vurguladı. “Biliyorsunuz özel yetkili mahkemeleri süratle kaldırma çalışması içerisindeyiz” diyen Erdoğan, “TMK ile alakalı olarak orada bir düzenlemeye gidiyoruz. Bunları ceza kanunu içerisine alacağız” ifadelerini kullandı.

Tutukluluk süresinin de ele alındığını söyleyen Erdoğan, daha önce 10 yıldan 7,5 yıla düşürülen tutukluluk süresini 5 yıla indirme kararı aldıklarını da belirtti.

ADLİ KOLLUK DA GÖRÜŞÜLDÜ

Adli kollukla ilgili de görüştüklerini söyleyen Erdoğan, bir savcının üstlerinden habersiz bazı polisleri toplayarak “Hadi git şurayı bas”, “Şunları topla gel” diyemeyeceğini söyledi. “Böyle bir şey olmaz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Hiçbir üstün, astından haberi yok. Ne emniyet müdürünün, ne valinin haberi var. Kalkıp bu tür adımların atılması ortadan kaldırılıyor. Valinin emniyet müdürünün haberi olmadan asla adli kolluk emri verilemez” şeklinde konuştu.

SEVGİLİ KARDEŞİM SEN AYRINTILARI ÖĞRENMİŞSİN

Başbakanlık Teftiş Kurulunun raporunun sızdırılmasına ilişkin bir soruya Erdoğan, “Sevgili kardeşim sen ayrıntıları öğrenmişsin. Ben bu ayrıntıları bilmiyor. Beni de bir bilgilendirirsen çok daha mutlu olurum. Başbakanlık Teftiş Kurulu çok gizlilik kaydıyla, Ankara Başsavcılığına bunu gönderiyor. E şimdi bundan sizin haberiniz oluyor. İşte paralel devlet bu, paralel yapılanma bu. ‘Paralel devlet yok’ diyenler başını iki elinin arasına alsın da bir düşünsün. Çok gizlilik kaydıyla Başbakanlık Teftiş Kurulu Ankara Başsavcılığına gönderiyor, aylardır en ufak bir şey çıkmıyor, bu şimdi ortaya çıkıyor. Benim haberim yok, senin haberin var. Hadi sen açıkla” dedi.

MÜŞTEREK ÇALIŞIYORSUNUZ

Zaman Gazetesi muhabirinin, “MİT’in, iş adamı Rıza Sarraf’ın bazı kabine üyeleriyle ilişkisinin hükümet aleyhinde kullanılabileceği yönünde kendisini bir raporla uyarıp uyarmadığı” sorusuna karşılık, “Arkadaşlar, bakın MİT bir defa uyarı yapmaz, tespit yapar” diyen Erdoğan, “Ve bir diğeri de burayla ilgili olarak, bakın MİT’in bu tür raporlarına nüfuz edebilecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz. Anlatabiliyor muyum, müşterek çalışıyorsunuz da onun için. Bu kadar açık, her şey ortada” ifadesini kullandı.

MİT raporunu bilecek, ona nüfuz edecek kadar bir paralel yapı olduğunu belirten Erdoğan, “Müşterek çalışıyorsunuz. Söylemediğinizi söylettiriyorsunuz ve başkalarına da bunu yaptırıyorsunuz. Tabi sen değil, patronlarınız ve bu şekilde de bu işlere nüfuz etme yoluna gidiyorsunuz. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın bu tür belgelerine nasıl nüfuz ediyorlar acaba ? Nasıl bunlar acaba ele geçiriliyor? Milli İstihbarat Teşkilatı sürekli gizlilik kaydıyla çalışır ve bu gizlilik kaydıyla çalıştıkları halde nasıl sizlerin veya oraların eline geçiyor ?” diye konuştu.

“Tehlikeli bir gidiş” olarak tanımladığı durumun, ülkeyi sevmek ve vatana hizmet olmadığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu şahsın kendiyle ilgili bizim hukukumuzda ve mecellede bir kaide vardır. ‘Beraat-ı zimmet asıldır kaidesi’ Bir insan, için suç sabit olmadıkça o insanı suçlu olarak telakki edemezsiniz. Eğer suç sabit olursa o zaman ona suçlu diyebilirsiniz. Bunun bizim dinimizde de zerre kadar yeri yoktur. Bizim inancımızda yeri yoktur.”

Bütün bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Kaldı ki ismi geçen zatla ilgili bana bugüne kadar herhangi bir suç duyurusu da gelmemiştir. Bunu da çok açık net olarak burada söylüyorum. Dolayısıyla patronların da duymuştur zaten” şeklinde konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.