DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
ALTIN
2.495,63
BIST
9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Davutoğlu, Steinmeier İle Görüştü

Davutoğlu, Steinmeier İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanlığında mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu, Suriye konusunda uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

BU BİR İNSANLIK TRAJEDİSİDİR

“Suriye’deki gelişmeler artık herhangi bir siyasi sorunun çok ötesine geçmiştir” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Bu bir insanlık trajedisidir. Çok sayıda insanlık suçları işlenmektedir. Bu konuda uluslararası toplumun kayıtsız ve sessiz kalması kabul edilemez. Sivil bölgelere dönük olarak kimyasal silahların kullanıldığı, varil bombalarının atıldığı, Scud füzelerenin kullanıldığı bir ortamda kimse bunu bir iç mesele olarak telakki edemez.”

SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİK

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile önceki hafta Cenevre-2 Konferansı çerçevesinde görüştüklerini, bugün de Suriye konusunda son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirten Davutoğlu, “Bundan sonra çok daha yakın bir işbirliğiyle Almanya’nın da özellikle Suriye’deki insani trajediye dikkat çekme konusunda uluslararası toplum üzerinde ağırlığını göstermesini bekliyoruz” dedi.

DOĞU AVRUPA’NIN DÖNÜŞMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Almanya’nın 90’lı yıllarda Balkanlar’ın ve Doğu Avrupa’nın dönüşümüne büyük katkı sağladığına dikkat çeken Davutoğlu, “Almanya, demokratikleşme, siyasi ve ekonomik reformların sağlanmasıyla nasıl Balkanlar’a, Doğu Avrupa’ya katkı sağlamışsa eminim bu tecrübelerle Ortadoğu’da ve diğer bölgelerdeki gelişmelerde de pozitif katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Biz her zaman Almanya ile bu konuları görüşmeye hazırız. Bundan sonra da istişarelerimizi derinleştirerek sürdürme konusunda mutabık kaldık. Her zaman açık, şeffaf, dostane istişarelerimiz bundan sonra da sürecek” ifadesini kullandı.
kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.