DOLAR
32,5782
EURO
34,9928
ALTIN
2.455,79
BIST
9.768,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

OSMANELİ’DE SANAYİ YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

OSMANELİ’DE SANAYİ YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

Osmaneli Belediyesince belediye başkanının büyük çabalarıyla oluşturulan ve Türkiye de örnek bir proje olan sanayi parsellerinde yatırımlar hız kesmiyor.

18 uygulaması tamamlandıktan sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere yatırımcıların büyük ilgi gösterdikleri sanayi parsellerimizde yatırımlar devam ediyor.Bugünde Tayraş Baz Yağ Rafineri AŞ nin temelini attık.15 ay gibi kısa sürede tesis üretime başlayacak.

Osmaneli Belediyesi Selimiye Sanayi Bölgesinde en büyük yatırımlardan biri olacak ve 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temeli atıldı. 86 dönüm üzerine kurulacak olan fabrikanın hafriyat ve inşaat çalışması için edilen duaların ardınca kurbanlar kesildi.
Tayraş Baz Yağ Rafineri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin, temel atma programında bir konuşma yaptı. Afşin, “Osmaneli’ye yapacağımız bu yatırım dünyanın en geliştirilmiş teknolojisi, bu teknolojiden dünyada birçok gelişmiş ülkelerde var. Bizde TAYRAŞ AŞ olarak bu teknolojideki tesisimizi Türkiye’de ilk olarak Osmaneli ilçesinde kuruyoruz. Kuracağımız tesisin aynı bir benzeri Almanya’da, Fransa’da, İtalya’da bile bu teknolojide yok. Çevre dostu olan, hava dostu olan, havaya herhangi bir emisyon atığı atmayan aynı zamanda tesisimiz çevreye de herhangi bir zarar vermeyen tesisdir. Biz buradaki tesislerimizde sıfır atıkla çalışacak bir fabrika kuruyoruz.Yapılacak olan bu yatırım Osmaneli’ye de 500 kişilik istihdam sağlamış olacak” dedi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, “Osmaneli Belediyesi olarak büyük çabayla oluşturduğumuz 4.000.000 m2’lik sanayi parsellerinde Tayraş AŞ’yi yatırımları ile görmekten mutluyuz. Tesisin Osmaneli’ye istihdam acısından büyük katkısı olacak. Fabrikanın kısa bir süre içinde yapılacak olması ve Osmaneli’nin dışarıdan göç almasını sağlayacak. Yatırım için Osmaneli yi seçen TAYRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin’e ve bugün buraya gelerek İlk kazmayı vurarak başlattığımız fabrika yetkililerine, katılımcılarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sanayi Parsellerimizde Tepsan Makina Döküm ve Model San. Tic.AŞ. inşaatı yatırımı hızla yükseliyor. Ekol Alüminyum AŞ inşaata devam ediyor. Ceneviz Gıda yakında yatırıma başlayacak. Bien Seramik AŞ son arsa alımlarını tamamlıyor onlarda yatırıma başlıyor.Mevcut tesislerimiz yatırımlarına devam ediyor. Odöksan AŞ yeni yatırımlarla 400 çalışan sayısını aşarak eski parlak dönemlerine geriye dönüyor. Metek Metal AŞ ve Delta Plastik AŞ, CP Standart Gıda AŞ ve Mermer Fabrikalarımız üretimlerine ve yatırımlarına devam ediyor. Ayde Alüminyum 100 çalışan sayısını aştı yeni yatırımları devam ediyor. Vatan Plastik 3.fabrikasının yatırımını yapıyor çalışan sayısı yıl sonuna kadar 150 kişiyi aşacak. Dünyalar AŞ yeni nesil Vagon Fabrikası için harfiyatı ve Tren yoluna bağlantıyı tamamlıyor önümüzdeki haftalarda sanayi parsellerimizde temelini atacağız.Osmaneli sanayi ile büyüme hedefini birlik ve beraberlik içinde hızla gerçekleştiriyor.

Bugünde temelin attığımız Tayraş Baz Yağ Rafineri AŞ ilk etapta 250 devamında 350 ve sonrası 500 kişiye istihdam sağlayacak. AB destekli bir proje olan ve Cevre ve Şehircilik Bakanlığınca desteklenen örnek bir proje ile ekonomiye katkı sağlanacak. İthalata bağlı ürünlerin bir kısmı bu tesislerde yerli olarak üretilecek. Tayraş AŞ değerli ortak ve yöneticilerine ilçemize yatırım yaptıkları için tekrar çok teşekkür ediyoruz. Tesisin inşaatını alan yerel firmamız Ağdağ İnşaatı kutluyor, kolaylıklar diliyoruz.

Belediye Başkanı Münür Şahin basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Osmaneli Belediyesi olarak tüm halkımızın katılımıyla belirlediğimiz “Dört Osmaneli Hedefi” için Belediye meclis üyelerimizin ve il genel meclis üyemiz Hakan Özkan desteği ile Cumhurbaşkanımzı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Bakanlarımız, Önceki dönem Milletvekillerimiz Dr Fahrettin Poyraz, Halil Eldemir(yeni Sağlık Bakan Yardımcımız), Milletvekilimiz Selim Yağcı, İl Başkanımız Fikret Karabıyık, İlçe Başkanımız Mefaret Göbekçi, Eski ilçe başkanımız Yalcın Karaca, Teşkilatımız ve kaymakamımız Edip Çakıcı, Valimiz Dc Dr Tahir Büyükakın’ın destekleri ile birlik ve beraberlik içinde Osmaneli hedeflerini gerçekleştiryoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın dedi. Başkan tüm yatırımcılara Osmaneli yi tercih ettikleri için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.