DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Füle’ye Cevap

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Füle’ye Cevap

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin, “Türkiye’nin AB müzekere süreci ve siyasi kriterlerle ilgili yasaları çıkarmadan önce AB Komisyonu’na danışması gerektiği” yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Türkiye’de çok sayıda reform yapıldığını belirten Çavuşoğlu, TBMM’ye her gün bir yasa geldiğini kaydetti.

“ÖNEMLİ YASALARDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ OLABİLİR”

Her bir yasa için görüş almanın zor olacağını ifade eden Çavuşoğlu, “Her bir yasa için görüş almaya kalksak, bu reformların hiçbirisi gerçekleşmez. Eğer uzlaşı olsaydı Anayasa çok önemli, kaç yılda bir kere yapabiliyorsunuz. Önemli yasalarda da görüş alışverişi olabilir. Ama biz de buna karşı her bir yasayı çıkarırken bağımsız bir devletiz” diye konuştu.

“TELAFİSİ ZOR OLUR”

Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Sizi ilgilendiren ya da hassas olduğunuz bir yasa olduğu zaman bununla ilgili bir açıklama yapmadan önce bize sorarsanız, ondan sonra açıklama yaparsanız daha sağlıklı olur dedik. Bizim verdiğimiz bilgi doğrultusunda açıklama yapın demedik. Ama bir konuda yanlış bilgiler doğrultusunda açıklama yaptığınız zaman bunun telafisi zor olur. Avrupa’da sevgili dostlarımız Füle ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’a bunu da bu şekilde hatırlatmış oldum.”

kaynak:Trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.