DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Köşk Süvarilerine Özel Eğitim

Köşk Süvarilerine Özel Eğitim

Çankaya Köşkü’nde devlet başkanlarını karşılama törenlerinde görev almaya başlayan atlı birlik, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan süvari birliklerinin son temsilcileri olarak Kara Harp Okulu Komutanlığı bünyesinde sembolik olarak varlığını sürdürüyor.

Tarihte Türk ordusunun en önemli vurucu gücü olan süvari birliklerinin son temsilcileri, Kara Harp Okulu Komutanlığına bağlı, Ankara’daki Atlı Spor Eğitim Merkezi Komutanlığında özel olarak eğitim görüyor.

Hayvan barınağı, binicilik eğitimi için kullanılan açık ve kapalı manejler, dershaneler ile veteriner kliniği ve nalbanthane gibi at yetiştiriciliği ve bakımıyla ilgili tüm imkanları bulunan süvariler, Atlı Spor Eğitim Merkezi’nde görevli subay, erbaş ve erlerden oluşuyor.

At yetiştiriciliği ve binicilik kültürünün günümüze aktarılmasında önemli rol üstlenen süvariler, at ihtiyacını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Bursa Gemlik’teki At Üretim ve Eğitim Taburundan karşılıyor.

Süvarilerin yarışmalarda ve törenlerde kullanılan toplam 100’ün üzerinde atı bulunurken, bu atlar arasında savaş meydanlarında top çekebilen “friesian” ırkı atlar da yer alıyor.

Performansı yüksek atları yarışlarda, yaşı ilerleyen atları ise törenlerde kullanan süvariler, tam donanımlı veteriner kliniğinde de atların her türlü bakımını yaptırabiliyor.

Erlerin günümüzde unutulmaya yüz tutan seyislik mesleğini kazandıkları merkezde, atlara nalları ise uzman çavuş rütbesinde iki süvari tarafından çakılıyor. Adeta atlarla birlikte yaşayan süvariler, mesailerinin önemli bir kısmını at üstünde geçiriyor. Süvarilerin her birine Türk isimleri verdiği atların, iri cüsseli ve gösterişli olmaları ise dikkat çekiyor.

TİTİZ EĞİTİM

Kara Harp Okulu personelinden seçilen süvariler ise uzun soluklu bir eğitim sürecinden geçiyor.

Üç aşmalı verilen kurslar, ilk olarak binici adaylarının öğrencilik döneminde başlangıç eğitimi olarak veriliyor. Harbiyeliler, 1 sınıfta seçime tabi tutulurken, belirlenen binici adaylarının eğitimi 4 yıl boyunca sürdürülüyor.

Harbiyelilerin ise seçiminde gönüllülük, ata uyum sağlama ve at üzerinde denge gibi hususlar göz önüne alınıyor.

41 ATLI GÖREV YAPIYOR

Çankaya Köşkü’ndeki resmi karşılama törenlerinde görev alan atlı birlikler, konuklara Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi’ne girişinden itibaren tören alanına kadar eşlik ediyor. Törende, 41 atlı yer alıyor. Süvariler, Türk bayrağı ve konuk ülkenin bayrağının yanı sıra tarihteki bağımsız 16 Türk devletinin bayraklarını da taşıyor.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.