Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

İnşallah, Nevruz’un Barışı Kalıcı Olur

İnşallah, Nevruz’un Barışı Kalıcı Olur

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Artvin mitinginde konuştu. Artvin’in artık değişim ve dönüşüm istediğini, bugüne kadar yerel yönetimlerde çektiği çilelere “son” dediğini ifade eden Erdoğan, günün önemine dikkat çekerek, 21 Mart’ın uluslararası camiada ve özellikle Türk dünyasında Nevruz Bayramı olduğunu hatırlattı.

Nevruz Bayramını kutlayan Erdoğan, “İnşallah Nevruz Bayramı’nın baharı kalıcı olur. Nevruz’un barışı kalıcı olur. İnşallah birilerinin istismar vesilesi olmaz. İnşallah o barış ateşini yakanlar, onun istismarını yapmaz. Ben inanıyorum ki Artvin zaten bunun idrakinde. İnşallah bu anlayışla yola devam ediyoruz” dedi.

 

Erdoğan, kendisine “uzun adam” diye tezahüratta bulunanlara, “Uzun adam sizlere kurban olsun” karşılığını verdi. Artvin’in yeşiline işaret eden Erdoğan, “Zaten bu yeşilin içinde hava kirliliği olmaz. Ama buna rağmen buraya doğalgazı getirmek suretiyle… Evlerimizde bir oda ısınsın istemiyoruz, tüm daire ısınsın. Benim hanım kardeşlerim, beyler mutfağında da banyosunda da butona bastığı anda sıcak suyu görsün” diye konuştu.

Göreve geldiklerinde 9 ilde doğalgaz bulunurken bugün 72 ilde olduğunu vurgulayan Erdoğan, kalan 9 ili de süratle bitireceklerini söyledi. Artvin’in de süratle doğalgaza kavuşacağını kaydeden Erdoğan, ulaşımda attıkları adımlara işaret etti. Erdoğan, “Ey Cankurtaran…Yol var mıydı oradan? Kışları duruyor muydu? Oraları ölüm kusuyordu ölüm. Şimdi bu yıl sonuna kadar Cankurtaran inşallah bitiyor ve Cankurtaran tüneli ile gerçekten orada canlar kurtulacak. Zaten Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Bey, orada ‘ışık göründü’ sinyalini verdiler, geldiler orada o töreni de yaptılar. Burada el ele vererek Cankutaran’ın inşallah yıl sonunda töreninde de beraber oluruz, tüm belediye başkanlarımızla orada birlikte oluruz” şeklinde konuştu.

Artvililer’den bir ricası olduğunu belirten Erdoğan, “Kardeşlerim kaç günümüz var? Artık 9 da yok, bugünü sayma kaldı 8 gün. Yani bir hafta. Burada kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bir yerden ablalar türemiş, Pensilvanya’dan… Bu Pensilvanya’nın ablaları kapınızı çaldığı zaman herhalde gereğini söylüyorsunuz. Yavrularımızı yurtlarından, evlerinden atıyorlar. Niye? Onlar gibi düşünmüyorlar. Ya siz torna mahsulü mü istiyorsunuz? İnsan istediği gibi düşünür” dedi.

 

Pensilyvanya’da bir zat olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Pensilvanya’da bir zat var; hocaefendi midir, istihbarat şefi midir belli değil. Adam bakıyorsun dinleme ise dinleme, görüntü ise görüntü, her numara var. Neymiş, gece bir alüfte ile bir siyasetçi bir araya gelecekmiş, onun istihbaratını almış, hemen İstanbul’da Türkiye’de neyse tanıdığı birisini aramış bulmuş, ‘git haber ver, bak böyle bir durum olacak.’ Şu hale bak. Yav sana mı kaldı bu iş. Bir Müslüman bırak bir Müslüman’ı dinlemeyi, gözetlemeyi yapamaz böyle bir şeyi. Hiçbir insana yapamaz. Bu bizim inancımızda yok. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Sonra… Sen Türkiye’yi çok mu seviyorsun, bu vatanı çok mu seviyorsun? Ne işin var Pensilvanya’da, çık gel buraya, gel. Siyaset yapacaksan burada yap. Sonra böyle alüftelere takılma. Bizim güzel insanımız var. Nedir bu yanlış? Benim ülkemi oradan niye karıştırıyorsun? Ülkeme fitneyi niye sokuyorsun. Yalansa bunlarda, takiyyeyse bunlarda, her numara var. Milyar dolarlar, bunlarla uğraşıyorsun. Neymiş, bir tane ceketi varmış. Bir ceketin cebine milyarlarca dolar sığar mı? Nasıl yapıyorsun bu işleri?”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.