DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Gönülleri Buluşturuyoruz

Gönülleri Buluşturuyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratikleşme Paketi ile inancını yaşamak isteyeni engelleyenlere ağır cezalar getirdiklerini, herkesin birlikte kardeşçe yaşayacağı bir yeni Türkiye inşa ettiklerini belirterek, “Alevi, Sünni, herkesin bir olacağı bir yeni Türkiye imal ediyoruz. Gönülleri buluşturuyor, kucaklaştırıyoruz. Silahları devreden çıkarıyor, artık siyaseti devreye sokuyoruz.” dedi.

“30 MART, CEVAP GÜNÜ OLACAK”  

Muş’un 30 Mart’ta vereceği kararın belli olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ben lafa bakmam. Biz bu lafçılardan çok çektik, ne olur artık çekmeyelim. 30 Mart’ta bunlara sandıkta gereken cevabı verelim. Muş, ‘ben büyüyen ekonomiye, büyüyen Türkiye’ye, çözüm sürecine bakarım.’ diyor. Benim Muş’lu kardeşim, ‘ben ideoloji siyasetine asla prim vermem’ diyor. İnşallah 30 Mart bunun cevap günü olacak.”

“BÖLGEDE SİLAHLAR KONUŞUYORDU”

Başbakan Erdoğan, bundan 12 yıl önce Muş’ta üniversite açılacağına, Kürtçe’nin seçmeli dil olacağına, Alevilik dersinin okutulacağına kimsenin inanmayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“12 yıl önce insanımızın bunlara inanacak umudu, mecali yoktu, bölgede sadece silahlar konuşuyordu. Artık yeni bir süreç başladı. Bölgede kan, gözyaşı vardı. Bütün engelleri ortadan kaldırdık, yasakları ortadan kaldırdık. Bunları CHP’mi, BDP’mi, MHP’mi ortadan kaldırdı. Bunlar hangi yüzle sizden oy istiyorlar. Biz kardeşiz, biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bizi kıskandılar, bizi ayırmaya çalıştılar, bölmeye çalıştılar ama ne engel varsa kaldırdık.”

“LAF OLA BERİ GELE” 

Yeni çıkardıkları Demokratikleşme Paketi ile siyasi partiler yasasını düzenlediklerini, farklı dil ve lehçelerde propaganda yasağını ve klavyeler üzerindeki yasağı kaldırdıklarını anlatan Erdoğan, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim yapılmasına imkan sağladıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, “Çocuklara gereksiz şekilde okutulan ant vardı ya ona son verdik. MHP’nin Genel Başkanı diyor ki, iktidar olursa benim evimin karşısına bu andın levhasını asacakmış. İktidar olamayacağını biliyor ya onun için ne yapsın, laf ola beri gele” dedi.

“MUŞ’A HERHALDE HİÇ GELMEMİŞTİR”  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Başörtüsü sorununu ben hallettim.” dediğini belirten Erdoğan, “Benim burada Kılıçdaroğlu’ndan bahsetmem yerinde değil zaten. Çünkü o bugüne kadar Muş’a herhalde hiç gelmemiştir, adresini de bilmez.” şeklinde konuştu.

“YENİ TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ”  

Başbakan Erdoğan, yıllarca vatandaşların “Kürtsün, Türksün, Zazasın” denilerek hizmetten alıkoyulduklarını belirterek, “Şimdi eğer birisi sen Türksün, Kürtsün, sen Zazasın, sen şusun, busun diyerek hakaret ederse ağır cezalar gelecek. İnancını yaşamak isteyeni engelleyenlere ağır cezalar getiriyoruz. Herkesin birlikte kardeşçe yaşayacağı bir yeni Türkiye inşa ediyoruz.” dedi.

Başbakan Erdoğan, “AK Parti’yi sandıkları patlatırcasına çıkarmamız lazım. Kardeşlerim işte Muş’ta inşallah bu yeni dönem farklı olacak, kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Gerçekten çok reformlar yaptık, bu reform sürecini hızla devam ettireceğiz. Ama bundan rahatsız olanlar var, Türkiye’nin terör meselesini çözmesinden rahatsız olanlar var, gençlerin ölmüyor olmasından, annelerin ağlamıyor olmasından rahatsız olanlar var. Kardeşlerim sizin artık kepenkleriniz kapanmıyor ya bundan rahatsız olanlar var, artık silahlar konuşmuyor ya bundan rahatsız olanlar var.” şeklinde konuştu.

“BAŞARILI OLAMADILAR”

Başbakan Erdoğan, “Provokasyonlar yaptılar. Oslo’da yaptılar, ardından MİT Müsteşarımı tutuklamak istediler. Paris’te suikastlar yapmak istediler, Gezi olayları dediler, ekonomik durumu bozmak dediler, çözüm sürecini durdurmak dediler, ama başarılı olamadılar.” dedi.

“BUNLARDA FESAT VAR”  

“Burada Pensilvanya’dan bahsetmeyeceğim.” diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siz zaten Pensilvanya’nın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Onlara en güzel cevabı 30 Mart’ta vereceksiniz ben buna inanıyorum. Kardeşlerim bunlarda yalan var, bunlarda takiye var, bunlarda fitne var, bunlarda fesat var. Müslüman’da bunların hiçbiri olamaz. Şimdi SMS’ler atıyorlar, ‘AK Parti’nin dışında kime oy verirseniz verin, CHP’ye MHP’ye BDP’ye herkese verin yeter ki AK Parti’ye vermeyin.’ Ya iki sene öncesine kadar AK Parti’ye oy vermek doğruydu da, şimdi ne oldu da ‘AK Parti değil de oralara’ diyorsun. O zaman sende bir hal var.”

“SAİD-İ NURSİ GİBİ HAREKET ETMEDİ”

“İki insan arasındaki mahrem görüşme dinlenir mi? Başbakanın, cumhurbaşkanıyla veya bakanlarıyla yaptığı görüşmeler dinlenir mi?” diye soran Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ama bunlar dinlediler. Bu şekilde davrananlar dini bir cemaat olabilir mi? Değerli kardeşlerim Said-i Nursi, ‘Mekke’de olsam ülkeme dönmek isterim’ diyordu. Birinci dünya savaşında bu bölgede savaştı, vatanını savundu, esir düştü, Sibirya’ya götürdüler. Ama güya Said-i Nursi, değerli kardeşlerim Said-i Nursi’nin peşinde olduğunu söyleyen Pensilvanya’daki bu zat Said-i Nursi gibi hareket etmedi. Said-i Nursi Sibirya’dan hemen fırsatı bulup Türkiye’ye döndü ama bu zat Türkiye’den 99’da biliyorsunuz başka bir ülkeye kaçtı. Ve çok enteresan Kürt olduğu için Said-i Nursi’nin yanına gitmeyenler şimdi de çözüm sürecini sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.”

“BUNLAR İSTİKAMETİ KAYBETMİŞLER”

“Bunlarda çok değişik anlayışlar oluşmaya başladı.” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birisi rüyasında Peygamberimizi görüyormuş. Tweet atıyor, Peygamber Efendimiz de ona diyormuş ki, ‘Tweeti iki katına çıkartın’. Ya Peygamber Efendimizin işi gücü yok da senin tweetinle mi uğraşacak. Bunlar istikameti kaybetmişler. Bunlar montajcı, bunlar kasetçi, bunlar tweetçi, ne istersen var bunlarda. Cumhuriyet Halk Partisi Said-i Nursi’nin kitaplarını yasakladı. Said-i Nursi’nin dirisine tahammül edemediği gibi ölüsüne bile zulmetti ve Urfa’dan kaldırdı onun o cesedini Isparta’ya götürdü. İşte şimdi bu CHP ile Pensilvanya’daki zat ittifak yapıyor.”

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.