DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Erdoğan, Ruhani ve Hamaney ile Görüştü

Erdoğan, Ruhani ve Hamaney ile Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran’ın başkenti Tahran’a gerçekleştirdiği resmi ziyareti, ikili ve heyetlerarası görüşmelerle devam ediyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Başbakan Erdoğan, görüşmesinde, Türkiye Cumhuriyeti ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına ilişkin ortak siyasi bildiri imzalandı.

Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısının Ruhani’nin Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret sırasında yapılması planlanıyor.

Bu arada, Başbakan Erdoğan’ın gündeminde yer alan İran Dış Politika Enstitüsüne yapacağı ziyaret, Ruhani ile görüşmesinin uzaması ve İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile yapacağı görüşmenin gecikmesi ihtimali üzerine iptal edildi.

HAMANEY İLE GÖRÜŞME

Başbakan Erdoğan Hasan Ruhani ile görüşmesinin ardından İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile de bir araya geldi.

Hamaney’in konutunda gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmede Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti. Görüşmede ayrıca İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Hamaney’in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de hazır bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.