DOLAR
32,3363
EURO
35,1873
ALTIN
2.247,37
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Ekmeğe Zam Mı Geliyor

Ekmeğe Zam Mı Geliyor

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, kuraklık nedeniyle ekmek fiyatlarına zam geleceği iddiasına ilişkin, “Şu süreçte ekmeğe zam konusu gündemimizde yok. Kuraklıktan kaynaklanan girdi artışları ve diğer masraflarda artış olursa konu detaylı ele alınır” dedi.

Balcı, yaptığı açıklamada, Türkiye’de geçmiş yıllarda da kuraklık yaşandığını ve gerekli tedbirlerin alınmasıyla ekmeğin fiyatına zam yapılmadığını söyledi.

Zam gelebileceği açıklamalarını yanlış bulduğunu belirten Balcı, “Buğday hasadı daha başlamadı. Şu anda ilgili bakanlık ve biz gereken tedbirleri aldık. Bu konuda çıkacak sonuca göre de yeni çalışma yapılır ancak şu anda bunu konuşmak çok yanlış. Geçmiş yıllarda da kuraklık sıkıntısı yaşanmıştı, buğday ithalatı ve ihracatın sınırlanması konusunda tedbir alınır ve en makul seviyede hareket edilir” diye konuştu.

Balcı, konuyu yakından takip ettiklerini ve tedbir alınması konusunda gerekli çalışmaların başlatıldığına işaret ederek, “Henüz bugünden buğday hasadını, un fiyatlarını ve ekmek fiyatlarını konuşmak çok yanlış. Bu konuda yetkili kişiler tarafından yapılmayan açıklamalara itibar edilmemeli. Bakanlık ve biz konuyu yakından takip ediyoruz. Ekmek gibi, toplumun geneli tarafından tüketilen ürün için öngörülere dayalı açıklamalar yapmak, doğru bir yaklaşım değil” ifadesini kullandı.

“Şu süreçte ekmeğe zam konusu gündemimizde yok” diyen Balcı, “Kuraklıktan kaynaklanan girdi artışları ve diğer masraflarda artış olursa konu detaylı ele alınır. Ekmeğin kilogram fiyatı, ortalama 4 lira. Bunun üzerinde de fiyat yok. Kuraklık nedeniyle ekmeğe zam yapılacağını şimdiden söylemek çok yanlış. Bu tür açıklamalar, un fiyatlarında spekülasyonlara neden olur. Bunun faydası olmaz. Herkes, işini yapsın, bu konuda gereken açıklamaları zaten biz yaparız” şeklinde konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.