DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Dürüstlükten Yana Oy Kullanın

Dürüstlükten Yana Oy Kullanın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Karaman Aktekke Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi kurabileceklerini, kadınların evde huzurlu, çocukların iş, güç sahibi olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa edebileceklerini söyledi.

Ayrılığa izin vermeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Net, açık söylüyorum, eskiden kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapılırdı, şimdi ister başı örtülü, ister başı açık olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var” dedi.

Siyasetçi zenginleşirse halkın fakirleşeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Rüşveti, yolsuzluğu, kimin malı götürdüğünü gördünüz. Karamanlı çiftçi hayatından memnun değil. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye satıyorlar, litresi 5 lira. Ben seçimlerde söyledim, ‘Mazotu 1,5 lira yapacağım’ dedim. Yine söylüyorum, mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım. ‘Kaynağı nereden bulacaksın?’ dediler. Son yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun mali boyutu 85 milyar avro, 247 milyar lira, eski parayla 247 katrilyon lira. Bununla ömür boyu çiftçilere, arzu ederseniz bedava mazot verebilirsiniz. Bana, ‘Kaynağı nereden bulacaksınız?’ diyorlar. Hortumcuların hortumunu keseceğim, bu ülkenin insanına vereceğim. Aile sigortasını getireceğiz. Geliri olmayan veya geliri aylık asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Aile sigortasında para, kadının banka hesabına yatacak. Hiçbir aileyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Türkiye zengin, bölgesinin lideri olan bir ülke. Türkiye’de para çok ama Türkiye’de kirli siyasetçi var. Siyasetçi kendisi için, ailesi için, çocukları için çalışıyor, halk için çalışmıyor. Halka gelince din, iman edebiyatı, köşeyi dönünce hanı hamamı ona. Vatandaşa laf. Biz ne diyoruz, ‘Önce halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek’ diyoruz.”

Kılıçdaroğlu, 30-40 yıl prim ödeyen birinin aldığı emekli aylığıyla geçinemediğini, kendi iktidarlarında emeklinin mağdur edilmeyeceğini belirterek, Türkiye’nin her türlü imkanını halka sunmanın mümkün olduğunu ifade etti.

“Elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın”

Kılıçdaroğlu, dürüst ve namuslu siyasetçinin iktidara gelmesi gerektiğini, seçmenin, elini vicdanına koyarak oy kullanması gerektiğini söyledi.

İstanbul merkezli operasyon ile Türkiye’nin değiştiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Karamanlı yurttaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum, eğer, kul hakkı yemek en büyük günahsa, Karamanlı kardeşim harama ortak olma, helale ortak ol. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. CHP’ye genel başkan olduğumda CHP’nin internet sitesine koydum. 1971 yılından bu yana, parlamentoya girdiğim tarihe kadar Erdoğan’ın aldığı aylığın her ay en az 2 katını aldım. Ama benim çocuğumun evinde 1 milyar dolar para çıkmadı. Çocuklarım 6 gemi sahibi olmadı. Benim 1 değil, 2 değil, 5 değil, 10 değil havuzlu villalarım olmadı. Ama kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıdır.”

Omuz omuza, bölünmeden, kavga etmeden sandığa gideceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Söz mü? Ben de söz veriyorum. Halk için, bu ülkenin insanları için çalışacağım” dedi.

Seçmenin, sandığa giderken elini vicdanına koyması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halktan yana, dürüstlükten yana oy kullanın. En büyük arzum bu, en büyük hedefim bu. Bu ülkede işsizlik olmasın, bu ülkede barış olsun. Bu ülkede herkesin geliri olsun, her aile mutlu olsun, en büyük hedefim bu. Bu hedefi gerçekleştirmek için yola çıktım. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağım, ama bunun için bana izin vermeniz lazım. Bana yetki vermeniz lazım. Umuyorum Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz. Karaman’ın da kaderi değişecek.”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Karaman Belediye Başkan adayı Merih Ünver ile halka çiçek dağıttı.

Mevlana’nın annesi Mümine Hatun’un kabrinin bulunduğu Aktekke Camisi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya mitingine katılmak üzere kentten ayrıldı.

“Devleti kuran partiye ‘devleti yönetebilir mi’ diye sorulur mu?”

Partisince Kepez Arena Spor Salonu yanındaki alanda düzenlenen mitingde de vatandaşlara hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki ‘CHP iktidara gelirse acaba devleti yönetir mi?’ Böyle saçma soru ilk defa görüyorum. Devleti kuran partiye ‘devleti yönetebilir mi’ diye sorulur mu? Devleti kuran partiCHP değil mi? Biz devletin bütün kurumlarının saat gibi çalışmasını isteriz, devlette partizanlığı kabul etmeyiz. Açıkça söylüyorum, benim için yandaş yok, benim için vatandaş var, vatandaş benim başımın üzerindedir” dedi.

Kılıçdaroğlu, ” CHP olarak vaatlerimizi söylediğimizde ‘Parayı nerede bulacaksın’ diyorlar.CHP iktidarında ayakkabı kutularının içinde sadece ayakkabılar olacak, para olmayacak” şeklinde konuştu.

17 Aralık 2013’te Türkiye’de hortumlanan paranın miktarının 85 milyar avro olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Türk Lirası ile 247 milyar lira, eski parayla 247 katrilyon lira hortumlandı. Bu parayla ne yapılabilir, açıklıyorum. Resmi rakamlarla Türkiye’de 2 milyon 830 bin işsiz var, bu işsizlerin tamamına 8 yıl süreyle asgari ücret üzerinden ücret ödeyebiliriz. Türkiye’de 300 bin atama bekleyen öğretmen var, bu öğretmenleri atayıp 30 yıl süreyle aylık ödeyebilirdik, her emekliye 25 bin lira ikramiye ödeyebilirdik. Bu parayla 6 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) yapabilirdik, bu parayla 5 bin 363 F-16 uçağı alabilirdik. Bana ‘mazotu nereden ödeyeceksin, aile sigortasına parayı nereden ödeyeceksin’ diye soruyorsun. Antalya’nın vicdanına sesleniyorum. Bu ülkede para var, bu ülkede her şey var. Denizimiz, dağımız, ovamız, güneşimiz, sularımız, güzel insanlarımız var ama kanser gibi bir hücre daha var, kirli siyaset. Size söz veriyorum, CHP iktidarında o 247 katrilyon lirayı alıp halka vereceğim, o paralar sizin paranızdır. CHP iktidarında her kuruşun hesabını bu ülke insanına vereceğiz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Başbakan (Oğlum paraları sıfırladınız mı?) diye soruyor. Bilal Erdoğan (babacığım bir miktar kaldı) diyor. Antalya’nın vicdanına sesleniyorum, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Dünyanın hangi ülkesinde bir başbakanın evinde, dağıtıldıktan sonra 30 milyon avro para kalır” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın internette yayımlanan ses kayıtlarına “montaj” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, ortaya çıkan ses kayıtlarının montaj olmadığını iddia etti. Başbakan Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu,, “Eğer montaj olduğuna inanıyorsan Amerika’da uzman firmalara gönderirsin, ‘Bunlar montaj, ben böyle bir töhmet altında kalamam, lütfen inceleyin ve bana rapor verin’ dersin. Gönderdi mi, niye gönderemiyor, çünkü o da biliyor bunlar doğru” diye konuştu.

MİT’in uyarısı

Kılıçdaroğlu, 18 Nisan 2013’te MİT’in İranlı işadamı Reza Zarrab ile ilgili Başbakanı uyardığını, Zarrab’ın devletin sırlarını satın aldığı şeklinde Başbakana rapor verildiğini ileri sürerek, Başbakan Erdoğan’ın ise söz konusu rapor karşısında bakanlara bir uyarı bile yapmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Demek ki bu konuşmalar doğru, neden bakanları uyarmıyor, çünkü o da çalıyor, diğerleri de. Balık baştan kokar, o çalarsa bakanlar, bakanlar çalarsa genel müdür” diye konuştu.

Dün bir bakan tarafından ses kayıtlarını sızdıranları tespit ettikleri yönünde açıklama yapıldığını bildiren Kılıçdaroğlu, “Demek ki doğru, tespit etmişsiniz” diye konuştu.

30 Mart’ta yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, haramdan yana olmayan bir Türkiye için, huzurlu bir Türkiye için, kul hakkı yemeyen bir Türkiye için doğru adresin CHP olduğunu ifade etti.

Dört bakan hakkında hazırlanan fezlekeler

Dört bakan hakkında fezlekelere de değinen Kılıçdaroğlu, fezlekeye göre eski bakan Zafer Çağlayan’ın 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet aldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Antalya’nın, Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum, sen evini, dükkanını hırsıza teslim eder misin? Evini, dükkanını hırsıza teslim etmiyorsan ülkeyi nasıl teslim ediyorsun” diye konuştu.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında hazırlanan fezlekede ise Güler’in 10 defada 10 milyon dolar rüşvet aldığının yer aldığını öne süren Kılıçdaroğlu, yalanla imanın bir arada olamayacağını, yalancıdan, hırsızdan başbakan veya siyasetçi de olamayacağını kaydetti.

30 Mart’ta Türkiye’nin tarih yazacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, oy kullanan vatandaşların “kirli siyasetten” ülkeyi temizlemesi gerektiğine dikkati çekti.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.