DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanı Gül’den paralel yapılanma açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, paralel yapının Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki faaliyetlerinin MGK’da gündeme gelip gelmediği ile ilgili soruya ” Yanlışlar görmemezlikten gelinemez, yanlışlarla mücadelede hukuk çerçevesinde olur. ” şeklinde cevap verdi.

” Türkiye bir hukuk ülkesi tabii ki yanlışlar, hatalar çeşitli yapılanmalar olabilir büyük bir ülkede.” diyen Gül açıklamasını, “Nitekim telefon dinlemeleri son dönemde ortaya çıkan hususlar, bütün bunlarla mücadele hukuk devletinde, hukuk çerçevesinde olur. MGK o da hukuka bağlı olan bir kurumdur, hiç kimse anayasanın dışında değildir, yanlışlar görmemezlikten gelinemez, yanlışlarla mücadelede hukuk çerçevesinde olur. Onun için gelişigüzel herhangi bir işlem, suçu olmayan insanlara böyle bir şey söz konusu olmaz. Ama yapılan yanlışlar varsa bu yanlışların da üstünün kapatılmasını hiç kimsenin beklememesi gerekir.”  diye sürdürdü.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.