DOLAR
32,5221
EURO
34,8484
ALTIN
2.428,53
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

ÇOCUKLAR 110’U ÖĞRENDİ

ÇOCUKLAR 110’U ÖĞRENDİ, YÜKSEKTEN ATLADI VE YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI GÖRDÜ

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen program ile 25 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İftaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Pelitözü İlkokulunda tatbikat gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisi Gönüllü İtfaiyecilerin de katıldığı etkinlikte çocuklar, 110’u öğrendi, yangın söndürme çalışmalarını uygulamalı olarak gördü.

Bilecik merkez Pelitözü İlk ve Orta Okulunda gerçekleştirilen tatbikat gösterisinde öğrencilerin olası bir yangında okulu nasıl terk etmeleri gerektiği ve yangına nasıl müdahale edecekleri itfaiye erleri tarafından anlatıldı ve gösterildi.
Tatbikat öncesi öğrencilere yangında yapılması gerekenleri anlatan Bilecik Belediyesi İtfaiye Eri Ahmet Keskin, çocuklara yangın söndürme ve itfaiye faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu İtfaiye Haftası’nın bu yıl 94’üncüsünü kutladıklarını belirterek, “25 Eylül 01 Ekim arası İtfaiye kutlama haftasıdır. Bugün 94’üncü yılını kutluyoruz. Bu kutlama haftası içerisinde Cumhuriyet Meydanında standımızı açtık. İtfaiyenin kullandığı araç, gereçleri tanıttık. Onun akabilinde Pelitözü İlköğretim Okulu’nda da eğitimli tatbikat taparak Cuma günü de en son olarak İtfaiye Müdürlüğü’nden konvoy kaldırılarak tekrar aynı dönülerek son bulacak. Öğrenciler burada hayatı boyunca karşılaşabileceği herhangi bir yangın esnasında soğuk kanlı olmayı, yangın tüpleriyle müdahale etmeyi öğrendiler yangın söndürme tüplerimizle. Daha sonra da her öğrencini 110’un itfaiye olduğunu ve yangına anında müdahale eden bir birim olduğunu öğrettik” dedi.
Konuşmaların ardından, itfaiye ekipleri tarafından öğretmenlere ve öğrencilere okulda yaşanabilecek olası yangınlarda, okullarda bulunan yangın tüplerinin kullanımı hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Tatbikat kapsamında Bilecik Belediyesi Çocuk Akademisi Gönüllü İtfaiye öğrencileri tarafından okulun birinci katından atlama yapıldı.

Öğrencilere minik itfaiye oyuncaklarının dağıtıldığı etkinlikte; İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu, Strateji Geliştirme Müdürü ve Çocuk Akademisi Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ve Okul Müdürü Özcan Göktaş tarafından Gönüllü itfaiyeciler Okul Müdürü Göktaş ve öğretmenlere, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler taktim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.