DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Çatı aday Çaresizlik Göstergesidir

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “çatı aday” arayışını, AK Parti dışındaki diğer siyasi partilerin çaresizlik ve acziyet içinde olduğunun göstergesi olarak nitelendirerek, “Ben bu adayın tutmayacağı kanaatindeyim. Çatının bir defa sağlam olabilmesi için temellerin, duvarların, tabanın sağlam olması lazım. Böyle bir şeyin olmadığını biz çok net görüyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday olmasına yönelik teklifte bulunduğuna ilişkin haberin hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine İşler, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, Türk siyasetinde çok rastlanmayan “çatı aday” tabirinin ortaya çıktığını söyledi.

Bunun “AK Parti dışında diğer siyasi partilerin çaresizlik, acziyet içinde olduklarının en önemli göstergesi olduğunu” ifade eden İşler, “30 Mart seçim sonuçları belli ki muhalefet partilerini ciddi şekilde sarsmış” diye konuştu.

Çatı adayın, “ortak aday bulabilir miyiz, AK Parti’nin adayını durdurabilir miyiz” arayışından kaynaklandığını belirten İşler, “Seçimlerden önce ‘Aslında 30 Mart seçimleri cumhurbaşkanlığı seçimleri açısından son derece önemli bir gösterge olacak’ demiştik. 30 Mart seçimlerinde de AK Parti’nin güçlü bir zafer kazanması elbetteki muhalefeti sarstı. Bundan dolayı muhalefet çaresizlik içinde böyle bir arayışa girişmiş oldu. Öncelikle çatı aday tutar mı tutmaz mı? Ben bu adayın tutmayacağı kanaatindeyim. Çatının bir defa sağlam olabilmesi için temellerin, duvarların, tabanın sağlam olması lazım. Böyle bir şeyin olmadığını biz çok net görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNERİ ENTERESAN

Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Gül’e yaptığı iddia edilen öneriyi, “enteresan” olarak değerlendiren İşler, “AK Parti’nin adayının karşısına başka bir AK Partili’yi çıkarmak istiyorlar. Doğrusu bu da çaresizliğin ve aciziyetin bir göstergesi. Türk siyasetine, Türk halkına umut veren başka adaylar diğer partilerde çıkmıyor. Dolayısıyla bir AK Partili’ye karşı başka bir AK Partili’nin aday gösterilme çabasını, gayretini böyle okumak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün yaptığı iddia edilen değerlendirmenin sorulması üzerine İşler, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızdan gayet beklenen bir tavır olarak algılıyorum eğer bu haberler doğruysa, yazıldığı şekliyle doğruysa. Ben zaten Sayın Gül’ün de başka bir cevap vereceğini doğrusu beklemiyordum. Bizim, AK Parti’nin adayı elbetteki tek olacak ve AK Parti’den ikinci bir aday, ne bizim partimiz içinde böyle bir yarış söz konusu olabilir ne de ‘çatı aday’ adı altında başka bir AK Partili’nin ben aday olmayacağı kanaatindeyim. Belki gösterme çabaları olabilir ama bir AK Partili’nin bunu kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Sayın Gül’ün cevabını da bu şekilde okumakta fayda var diye değerlendiriyorum. “

Partisince yapılan cumhurbaşkanlığı anketlerinde ilk turda alınması beklenen oy oranı sorulan İşler, bugünkü rakamların 2,5 ay sonra yapılacak bir seçim için yanıltıcı olabileceğini belirtti. Kampanya sürecinin önemli olacağını dile getiren İşler, “Şu bir gerçek ki 30 Mart seçim sonuçları çok bir şekilde şunu ortaya koydu: AK Parti’nin göstereceği aday özellikle de yüksek profilli bir aday gösterildiği taktirde ilk turda bu seçimlerin kazanılacağı yönünde hemen hemen herkeste ortak bir kanaat söz konusu” ifadelerini kullandı.

Söz konusu adayın alması beklenen oy oranına ilişkin soruya da İşler, “Bu ilk turda da herhalde 55 civarında bir rakamın altına düşmeyeceği kanaatindeyim” karşılığını verdi.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.