DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BAŞLADI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BAŞLADI

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği tarafından bir program düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa, Vali Vekili mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Muhammet Akgül, B.Ş.E.Ü İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Baş, kurum temsilcileri,din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

2017 Dünya Kur’an-ı Kerimi güzel okuma birincisi Habib Deveci tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Ali Kaya’nın açılış konuşmasıyla devam etti. Başkan Kayanın ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Necati Akkuş; “Sözlerimin başında camilerimizin mihraplarında, minberlerinde, kürsülerinde, minarelerinde ve onların müştemilatı Kur’an Kurslarında bu güne kadar Din-i Mübünü İslamı halkımıza, insanımıza anlatmış, vazifelerini deruhte etmiş ve Rahmeti Rahmana gitmiş olan bütün büyüklerimize Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum.Cenab-ı Hak emeklerini zayi etmesin ecirlendirsin, onları rahmetiyle merhametiyle kuşatsın inşallah.Hali hazırda görevlerini deruhte eden siz değerli kardeşlerimize, imam- hatip kardeşlerimize, müezzin kardeşlerimize, Müftülüğümüzdeki çok değerli personelimize, Kur’an Kurslarındaki gerek 4-6 Yaş gerekse yetişkin gerekse yatılı Kur’an Kursumuzdaki hocalarımıza, hali hazırda bu vazifeden emekli olmuş ve hayatta olan kardeşlerimize Yüce Mevla’dan sağlık diliyorum, sıhhat diliyorum, evlerine huzur ve bereketler diliyorum. Cenab-ı Hak nasip eylesin inşallah” niyazıyla başladığı konuşmasında, bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması olarak belirlenen “Cami Şehir ve Medeniyet” konularında bilgiler verdi.

Slayt gösterimi, 2017 Dünya Kur’an-ı Güzel okuma birincisi Habib Deveci ve 2009 Türkiye Ezanı Güzel okuma birincisi Dursun Şahin tarafından okunan Ezan ve sala dinletisi, din görevlileri tarafından hazırlanan skeç ve tiyatro gösteriminden sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı’da kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Yağcı konuşmasında “kelamların en güzeli olan Lafzatullah’tan sonra ne kadar konuşursanız konuşun tadı olmaz. Ama bu akşam Camiler ve Din Görevlileri Haftasını idrak ediyoruz. Bir araya geldik. Öncelikle haftamızın, günümüzün ve gecemizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; Kutlu bir medeniyetin temsilcileriyiz.Medeniyetimizle ne kadar gurur duysak azdır. O medeniyetki onun en temel ögesi camilerimiz, mescitlerimiz ve müslümanım diyen türküm ve müslümanım diyen bir beldemiz en belirgin özelliğidir. O ezanlarki şehadetleri dinin temeli Ebedi yurdumun üstünde benimn inlemeli, diyor milli şairimiz Akif. İşte bizler hem dinimizin temeli olan ezanımızı yurdumuzun üstünde gürleticez, onun okunacağı mescitleri imar ve ihya edeceğiz ve gelecek nesillerimize bu medeniyetimizi daha ileriye taşıyarak Allah’ın izniyle aktaracağız…” İfadelerine yer verdi.

Program emekli olan din görevlilerine plaket verilmesinin ardından aşure ikramıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.