DOLAR
32,5183
EURO
34,7860
ALTIN
2.420,70
BIST
9.677,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bülent Arınç’tan Önemli Açıklamalar

Bülent Arınç’tan Önemli Açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Yeni bina’da gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Arınç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 3 ayrı soruşturma kapsamında dün başlatılan operasyona ilişkin, “Hükümetimizin, yolsuzluk söz konusu olan bir yerde, yolsuzluktan yana tavır almasını hiç kimse beklemesin” dedi.

Arınç, “Bazılarının bu kadar alçalabileceğini, bu kadar belden aşağı, insanların kişilik haklarına saygısızlık yapacağını gerçekten düşünmemiştik. Saflığımıza verin” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Yargının yanında yer tutan hükümetimiz, bu konuda da siyasi iradesinin yargı sürecinde her zaman arkasında olacaktır. İsimler kim olursa olsun, en yakın ilişkide bulunduğu kişiler, o kişilere ne kadar yakın olursa olsun geçmişte veya bugün hükümetimizle iyi ilişkiler içerisinde bulunduğu farzedilirse farzedilsin bizim nazarımızda her şey nötrdür. Bu yargı süreci büyük bir süratle ve büyük bir dikkatle sonuçlanmalıdır. Yargı sürecinin vereceği karara her zaman saygılı olacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Siyasi irademiz güçlüdür ve siyasi irademiz yolsuzluk yapanların Türkiye’de kökünü kazımak üzerine ciddi bir şekilde dimdik ayakta durmuştur” diye konuştu.

Bugüne bırakıldığı duyumları var

Arınç, “14 aylık bir dinleme ile bu işlerin takip edildiği ve şimdi sonuçlandığı iddia ediliyorsa, yine bazı duyumlarımıza göre 6 ay önce dinlemelerin kesildiği ama zamanlamasının bugüne bırakıldığı duyumları da var. Kötü şeyler duyduk, kötü şeyler hissettik” dedi.

Çok planlı bir operasyonla karşı karşıyayız

“Çok planlı, psikolojik harp benzeri bir operasyonla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun amacı ne olabilir? Hükümetimizin yıpratılması” diyen Arınç, şunları söyledi:

“Hukukun evrensel ilkelerinden biri soruşturmanın gizliliğinin ihlalidir. Soruşturmanın ihlali esassa, o gizliliği ihlal etmek de Türk Ceza Kanunu’na göre suçtur. Biz hükümet olarak daha dosyada neler olduğunu bilmiyoruz, bize getirin bakalım demek imkanından da mahrumuz. Ama boy boy fotoğraflar, kime ait olduğu belli olmayan resimler, onlara konulan alt yazılar… İş adamlarını, gazetecileri, sanatçıları suçlayacak bir psikolojik savaşın içerisine sokmak hukukla bağdaşmaz.”

İddialar sonuna kadar araştırılmalı

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Ortada bir iddia vardır. Bu iddiada ismi kimlerin geçiyorsa, en yakınlarından en uzaklarına kadar, hükümetimizle ilgili olanlarından hükümetimizle hiç ilgisi olmayanlara kadar bu iddialar sonuna kadar araştırılmalıdır. Nereye kadar varacaksa, kim hakkında deliller var ve suçlanacaksa kim hüküm giyecekse bizi ilgilendirmiyor. Biz hükümet olarak bugüne kadar yolsuzluklara karşı savaş vermiş, bunu varlık sebebi saymış bir hükümetiz” dedi.

Arınç, şöyle konuştu:  “Bu operasyon niçin bu zamanda yapılıyor, niçin bu eksiliklerle yapılıyor ve niçin buna benzer bazılarının daha olabileceği tehditleri olarak savruluyor, düşünün. Hükümeti yıpratmak, zor durumda bırakmak için. Bizi bugüne kadar en çok iddiacısı olduğumuz ve en çok başarıyla gerçekleştirdiğimiz yolsuzluklar konusunda kamuoyunun gözünden düşürmek için diye, biz biliyoruz, düşünüyoruz, bu kanaatimizi pekiştirecek delilleri de bu işi yapanları da en kısa zamanda bulacağız. Eğer devlet içinde kümelenmiş ve yuvalanmış illegal bir örgüt söz konusuysa bunları ortaya çıkarmak da boynumuzun borcu olsun.”

Arınç, “Bir ilin emniyet müdürü, yapılacak bir işten haberdar değilse, başındaki daire başkanı veya emniyet amiri veya müdür yardımcısı kimin nereye gittiğinden ve ne yapılacağından habersizse ve özellikle bu yollar kesilmişse, ‘bu ne amaçla yapılmıştır? Burada bu yola niçin gidilmiştir’ diyerek bir araştırma yapılmasına herhalde ihtiyaç var” diye konuştu

 

Kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.