DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜ KUTLANARAK ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

BOZÜYÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜ KUTLANARAK ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

Bozüyük’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle program düzenledi.
İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende protokol tarafından anıta çelenk konuldu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Daha sonra 18 Mart Şehitler Günü Anma programı, Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde Fen Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma Fen Lisesi Okul Müdürü Evren CANYILMAZ tarafından yapıldı. CANYILMAZ konuşmasında, “ Çanakkale’yi Çanakkale yapan işgal için gelenler değil… Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan iman dolu Asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki; çelik ve barut, inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki; vatan davasıyla çarpan yüreklerin; Ben esir yaşamaktansa ölmeyi yeğlerim diyen kahramanların ruhudur. O ruh ki İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in dizelerinde geçen, Asımın nesli…. Diyordum ya nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek olan ruhtur. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil yaralı düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevzisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir” dedi. Ardından Garnizon Komutanlığı adına ise Bakım Üsteğmen Ekrem KILIÇASLAN tarafından bir konuşma yapıldı. KILIÇASLAN, konuşmasında, “Dönemin süper güçlerinden oluşan düşmanın, sayı ve teknik üstünlüğüne rağmen, vatan ve bağımsızlık söz konusu olduğunda canı dâhil bütün varlığını ortaya koyarak, yediden yetmişe birlik-beraberlik duygusu ve yurt sevgisi ile kenetlenip, tek yürek halinde direnen yüce milletimizin gösterdiği destanlaşmış bir zaferin adıdır Çanakkale…Şüphesiz Çanakkale savaşının milletimize en büyük armağanı inisiyatifi, öngörüsü ve askeri dehasıyla bir milleti küllerinden dirilten devletimizin kurucusu büyük devlet adamı ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü harp tarihine eşsiz bir kahraman olarak kazandırmıştır. Kurtuluş savaşının meşalesinin tutuştuğu ve İstiklal harbinin önsözü olan Çanakkale aynı zamanda önemi yitirilmiş ve sömürge haline getirilmiş milletimiz için de yeni bir umut ışığı olmuş özgürlük ve bağımsızlık ateşinin yakılmasını sağlamıştır” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak oratoryo sahnelendi. 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü programı kapsamında İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı. Şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından protokol mensupları ve şehit ailelerince şehitlik gezilerek her bir şehide karanfil sunuldu. Kaymakam Hasan YAMAN Şehitlik Anı Defterini imzaladı. Anma programında son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından şehit aileleri, gazi ve aileleri ile birlikte protokole yemek verildi.
Törenlere Kaymakam Hasan YAMAN, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman C AN, Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.