DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

“BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ BOZÜYÜK’TE

“BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ BOZÜYÜK’TE

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Ardahan’dan gelen 184 öğrenci Bilecik’in ve Bozüyük’ün tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından 180 gün boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak olan Ardahan’daki 700 öğrenci, gruplar halinde gezilere başladı. Bilecik’e yapılan gezilerin ilk gurubunda yer alan 184 öğrenci, İnönü savaşlarının yapıldığı ve Kurtuluş Savaşı sürecinde çok önemli bir yere sahip olan Metristepe Anıtı’nı ziyaret etti. Metristepe Anıtı’na yapılan gezinin ardından öğrenciler; öğretmenler ve Bakanlık personeli eşliğinde Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın vizyon projelerinden birisi olan ve yapımı için büyük emek sarf ettiği Bozüyük’ün ilk Şehir Müzesi ve Arşivi’ni ziyaret etti. Öğrencilere Bozüyük ziyaretlerinde Bozüyük Belediyesi eğitmenleri tarafından detaylı olarak bilgi verilirken öğrencilerin sordukları sorular da cevaplandırıldı. Öğrencilere ayrıca ziyaretlerinin anısına çeşitli hediyeler verildi.

Ardahan Vali Yardımcısı Salih KALKAN’ın ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ’un da katıldığı gezide Vali Yardımcısı’nı Bozüyük İlçe Kaymakamı Hasan YAMAN karşılarken, YAMAN böylesine anlamlı ve son derece önemli olan projede Bozüyük’ün ve tarihi güzelliklerinin de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Hasan YAMAN; Vali Yardımcısı Salih KALKAN’a Bozüyük ve çevresindeki tarihi ve kültürel değerler hakkında bilgilendirme yaparak Müze ziyareti sırasında eşlik etti. Ardahan Vali Yardımcısı Salih KALKAN ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yaklaşık 50 bin öğrenciyi Batı Bölgelerini ziyaret ettirmek için İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Ardahan’dan 184 öğrenciyle Bilecik’te bulunmaktan duyduğu mutluluğu getirerek; “Gerçekleştirilen proje kapsamında doğudan batıya, batıdan doğuya bir kardeşlik köprüsü oluşturulacaktır.  Bu Proje ile çocuklarımız ilk defa şehir dışına çıkıyorlar. İlk defa uçağa ve büyük otobüse biniyorlar, kendi yaşam alanlarının dışındaki bir coğrafyayı görüyorlar. Çocuklarımızın yaşları 15-16 ve kendi okullarından başka bir okulda görmemiş büyük çoğunluğu. Kendi köyünden başka bir köyde görmemiş çocuklarımız. Buralar çocuklarımıza çok ilginç ve farklı geliyor. Ama bununla birlikte kardeşlik köprülerinin kurulmasıyla beraber bunlar artık onlara yabancı olmayacaktır” dedi.

Proje kapsamında yapılan gezinin Bozüyük ayağında çocuklar ve öğretmenleri son derece keyifli ve güzel zaman geçirirken, öğrenci grubu ve Bakanlık yetkilileri Metristepe Anıtı ve Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’ni ziyaret ettikten sonra Söğüt ve Bilecik’i ziyaret etmek üzere Bozüyük’ten ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.