DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

BİSİDAP, İdlib saldırılarını lanetledi.

Bilecik Sivil Dayanışma Platformunda yer alan Sivil Toplum Kuruluşları bugün cuma namazı sonrası İDLİB’e yönelik kimyasal saldırıları lanetledi.
Bilecik Kayı Boyu Camisinde Cuma Namazı sonrası saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi Cenaze Namazı sonrasında BİSİDAP adına açıklama yapan İlim Yayma Cemiyeti Bilecik Şube Başkanı Kadir Urfanlı, açıklamasında şunları kaydetti;
Bilecik Sivil Dayanışma Platformunda yer alan Sivil Toplum Kuruluşları olarak bugün burada toplanmamızın yegane amacı zalim ESAD’ın bugünlerde insanlık dışı bir tutum sergileyerek İDLİB’e yönelik kimyasal saldırılarıdır.
İslam Coğrafyasında Müslümanlar öldürülüp katledilirken Tüm dünyanın sus pus olduğu, gören gözlerin kör,duyan kulakların sağır, konuşan dillerin lâl olduğu âlem-i islâmın coğrafyasında acımız gittikçe büyüyor.Her geçen gün Müslüman kanı akmaya devam ediyor. Suriye’de zalim Esad ve destekçileri, Küresel güçler kirli, keza vahşi emellerine ulaşmak için bugünlerde İDLİB’de çoluk çocuk demeden kimyasal silah saldırısı düzenlemiş, çoğu çocuk 100’den fazla sivil hayatını kaybetmiş, yine çoğu çocuk 500’den fazla sivil yaralanmış ve bu yaralıların tedavi için götürüldüğü RAHMA HASTANESİ ve sivil savunma merkezlerine defalarca saldırılarda bulunulmuştur ve bilfiil bu saldırılar devam etmektedir.
Sultan Fatih’in, Sultan Selahaddin-i Eyyyubi’nin torunlarını birbirine düşüren bu katil sürüsü bugün aynı ceddin soydaşlarını, dindaşlarını katlederken bizlerin izlemesini reva görmeyi umut ettikçe bilsinler ki biz bu zulmü izlemeyeceğiz, bu zulme sessiz kalmayacağız son nefesimize kadar avazımzın çıktığı kadar bağıracak ve Â’raf Suresinin 44. Âyet-i kerimesiyle cevap vereceğiz; “Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun”.
Sanmasınlar ki İdlib yalnızdır, sanmasınlar ki yıkıldık ve dağıldık bizler burada, bireysel olarak her Müslümanın üzerine düşen asli ve de kutsi vazifesini yerine getirmesi için toplandık. Eminiz ki bugün bu kenetlenişimiz evvela Bilecik’le, güzel vatanımız Türkiye’ye ve oradan da tüm dünyaya ilham kaynağı olup Müslümanları tek çatı altında toplamak için fevkalade bir adım olarak tarih sayfalarında altın harflerle yerini alacaktır.
Halep, Hama, Humus, Şam-ı Şerif, Lazkiye, Arakan, Myanmar, Patani, Bosna, Çeçenya, Bağdat, Kerbela, Tunus, Libya, Cezayir, Fas, Somali ve alem-i islam’ın güzide beldelerinin hâkimiyeti ancak Alemlerin Rabbi olan Allah’a aittir. Burada savaş hukuku safsatasını kendi lehlerine göre şekil veren emperyalist düzenin ülkeleri bilsinler ki bu ülkelerin kalesi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Nitekim 15 Temmuz bunun alenen ispatı ve de emaresidir.
Kıymetli dostlar bu saydığımız beldeler, Belde-i Tayyibe cennet vatanımız son kale Türkiye Cumhuriyeti’nin burçlarıdır, biz ilk günden beri bunun idrakinde ve bilincindeyiz. Kalenin burçlarını tek tek düşürmeye çalışanlar şunu akıllarına yerleştirsin ki; bu kale Allah’ın inayeti ile asırlardır ayaktadır ve bugün kalenin burçları tahrip edilse de yıkılmayacak ve şanlı mazisine yaraşır bir şekilde İdlib’e sahip çıkmaya devam edecektir.
Değerli Katılımcılar, Bu görüntüler ilk değildir, Dünya devletlerinin oynadığı barış tiyatrosunun kurbanı maalesef yine Suriyeli masum siviller, kadınlar çocuklar oluyor. Halep işgalinden sonra Batı adeta tüm Suriye muhalefetini terör örgütü olarak kabul etmeye başlamış; PYD/PKK gibi terör örgütlerini ise özgürlük savaşçısı ve terörle mücadelede müttefik olarak kabul etmekte ve Karadan havaya füzeler dahil olmak üzere her türlü ağır silahla donatmaya hız vermiştir.Türkiye’nin Daeş ve PYD/PKK terör örgütlerine karşı mücadelesinde ise ABD-Rus ittifakı ve onlara eklemlenen mezhepçi çetelerin Türkiye’ye karşı ittifak oluşturduklarını görmekteyiz.
Hissiyatımızı sizlerle paylaşırken şunları da ifade etmek isterim; Aziz Müslümanlar Tüm dünya vatikanda, papanın önünde birleşirken biz Müslümanlar birleşmediğimiz müddetçe dün İdlib’se yarın Ankara, İstanbul olacaktır. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederken BİSİDAP üyelerimizden IHH Bilecik İl Temsilcisi Sayın Şemsettin YILDIRIM’a ülke genelinde düzenlenen kampanyayı duyurması için söz verip, ardından şehitlerimiz için gıyabî cenaze namazını eda ederek, İlim Yayma Cemiyeti Onursal Başkanı Şadan TURHAN hocamızın duası ile basın açıklamamızı sonlandırırken Zalim ESAD’a ve destekçilerine diyoriz ki “FİRAVUN GİBİ, ALEM-İ İSLAM’I ÇOCUK MEZARLIĞINA ÇEVİRSENİZ DE MUSALARIN GELİŞİNE ENGEL OLAMAYACAKSINIZ.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.