DOLAR
32,4583
EURO
34,7624
ALTIN
2.476,08
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BİLECİK’TEN HALEP’E YARDIM ELİ 7 TIR MALZEMEYLE ULAŞTI

BİLECİK’TEN HALEP’E YARDIM ELİ 7 TIR MALZEMEYLE ULAŞTI
Bilecik’te toplanan 7 TIR dolusu yardım malzemesi, düzenlenen törenle Suriye’de Haleplilerin yerleştiği İdlib bölgesine gönderildi.
”Bilecik’ten Halep’e Yardım Eli” kampanyası ile gerçekleştirilen yardım kapsamında Bilecik Belediyesi, İHH İnsani Yardım Derneği Bilecik Şubesi, Memur-Sen İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen tarafından Bilecik ve ilçelerinden toplanan 100 ton un, kuru gıda maddeleri, binden fazla battaniye, 400 yatak, kışlık kıyafetler ve çocuk, bayan hijyen paketlerinin yer aldığı 7 TIR , düzenlenen törenle Suriye’de Haleplilerin yerleştiği İdlib bölgesine uğurlandı.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Müftüsü Necati Akkuş, sivil toplum temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.
VALİ ELBAN:
”ZOR DURUMDA OLAN KARDEŞLERİMİZİ GÖRMEZLİKTEN GELEMEZDİK”
Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bileciklilerin kalbi ve yüreğinin değil 7 TIR’a, 70 TIR’a sığmayacağını belirtti.
Türkiye ve Bilecik olarak zor durumda olan kardeşlerimizi görmezden gelemezdik ifadelerini kullanan Vali Elban, “Müslüman bir millet olarak hemen yanı başımızda kalbimizin içinde olan bir drama bir sıkıntıya seyirci kalmamız ya da görmemezlikten gelmemiz mümkün olmazdı. Aslına bakarsanız bizim dışımızda da gören yok bu sıkıntıyı veya bu dramı. Dolayısıyla Dünya’nın çok çok uzun coğrafyalarına el uzatırken, yaralarına merhem olmaya çalışırken burada yanı başımızda yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmamız olamazdı. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kuruluşlarımız hülasa Bilecik tek yürek oldu. Halep’teki kardeşlerine bir nebze onların acılarını, ıstıraplarını dindirebilmek için elinden geldiğince bu zor zamanda ve bu zor mevsim koşullarında onlara destek olabilmek için karınca kararınca ancak 7 TIR dolusu bir yardım toplayabildi. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
‘MİLLETİMİZİN EN GÜZEL HASLETLERİNDEN BİRİSİ DE ZORDA KALANA YARDIM ETMEKTİR”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, içinde bulundukları dönemin dostun dostluğunu göstermesi gereken bir dönem olduğunu belirterek, şunları söyledi:
”Bugün Bilecik’te birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde güzel bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Düşmanın da iyot gibi açığa çıktığı bir dönem. Şanlı bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız. Bilecik diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği diyerek her zaman bununla gurur duyuyoruz. Gerçekten milletimizin en önemli hasleti zorda kalana yardım etmek. İşte burada bu kritik süreçte gönül coğrafyamız içerisindeki kardeşlerimize yapılan yardımlar bir dua niyetinde hem kendimiz, hem geleceğimiz için hem geçmişimiz için son derece önemli. Bu yardım organizasyonlarında katkısı olan başta İHH olmak üzere, başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticilerimize, sivil toplum örgütlerimize, muhtarlarımıza, hemşehrilerimize, belediyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir ve beraber olduğumuz sürece hiçbir gücün bizi yıkamayacağını biliyoruz. İnşallah bu giden kardeşlerimizin derdine bir nebze derman olur ama bu yardımın fiili yardımdan öte bizim gönül olarak onların yanında olduğumuzu bildirmemiz, bu gayret içerisinde oluşumuz son derece önemlidir.”
İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Suriye’de büyük bir dram olduğunu ve cuma günü oradan döndüğünü belirterek, şunları söyledi:
“Halep’ten çıkan insanların dramına şahit olduk. Diğer taraftan Reyhanlı bölgesinden girdiğiniz zaman Halep’ten gelen insanların çadır kentlere yerleştirildiği bölgelerde buralardaki insanların dramlarına şahit olduk. Bu soğukta, bu yağmurda, bu çamurda aileleriyle birlikte yaşamaya çalışıyorlar. Açlıklarını gidermeye çalışıyorlar ama elhamdülillah ki gerçekten ne kadar büyük bir devlet, millet olduğumuzu, güzel bir hükümet olduğumuzu kendi gözlerimizle gördük. Oraya gelen insanlar çadırlar, erzaklar, yerlere konacak minderlerle karşılanıyor. Büyük bir felaket var ama o felaketi yaşayan mazlumlara elini uzatan böyle güzel insanlar var. Rabbim onlara inşallah bir an önce bu felaketten kurtulmayı nasip etsin. Bizlere de onlara her zaman elimizi uzatmış vaziyette olmayı nasip etsin. Bizlerden gerçekten beklentileri büyük. Biz buradan belki 7 TIR yardım gönderiyoruz ama emin olun belki 70, belki 700 TIR duayla geliyor bunlar. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.
İHH Bilecik Şube Başkanı Başkanı Şemsettin Yıldırım ise konuşmasında Bilecik’teki kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu güzel çalışmaya vurgu yaparak, gerçekleştirilen yardım kampanyasında katkısı olan paydaşlara teşekkür etti.
Memur-Sen Bilecik Temsilci ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz ise, kış aylarının en soğuk, en zahmetli günlerinde önemli anlamlı ve çok değerli bir uğurlama töreni için bir araya geldiklerini ifade ederek; “Bundan üç yıl önce Memur-Sen’in öncülüğünde 37 dernek, vakıf, sendikanın katılımıyla kurduğumuz Bilecik Sivil Dayanışma Platformu ile Suriye savaşının ilk zamanlarında bir TIR yardım toplamak niyetiyle yola çıkmıştık ve o gün her şeyi ile sivil olan organizasyonumuzda 5 TIR yardımı göndermiştir. Bugün geniş bir kampanya yapmamıza rağmen sadece Memur-Sen’e bağlı sendikaların ilçe temsilcileri ve iş yeri temsilcilerinin çabası, ilgisi ile bir hafta gibi kısa bir sürede 100 bin TL’nin üzerinde nakdi bağış ve bir o kadar da ayni bağış toplayarak İHH temsilcimize teslim ettik. Bu sadece hadi bakalım yürüyoruz dediğimiz anda bu milletin, bu teşkilatın ne kadar dertli, reflekslerinin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir”
Konuşmaların ardından Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından okunan dua sonrası TIR’lar Suriye’ye doğru hareket etti.

15977130_846213698854924_9205461729154118910_n

15873610_846213748854919_1878750462758096165_n

15941062_846213948854899_8608318287946338192_n

15895288_846213865521574_8169785591608571325_n

15965964_846213992188228_8907222981198591521_n

Yorumlar

  1. Tarla Hasat dedi ki:

    Bilecik Belediyesinin ne yardımı oldu açıklama yapabilirmisiniz. Ve bu kampanyanın adını bile yanlış
    HALEPE YOL AÇ
    bu ne ya tarlada izi olmayanın hasatta yüzü olmaz derler ama burda çok yüz var maşallah