DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 1997/4 tertip erler yemin etti

1997/4 tertip erler yemin etti

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında acemi eğitimlerini tamamlayan 1997/4 tertip erlerin yemin törenine katıldı.

2.Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Hamza Çömez, tören alanında yaptığı konuşmada, askerlere içtikleri andı hayatları boyunca unutmamalarını söyledi. Bu andın en zor koşullarda ışık vereceğini ve yol göstereceğini ifade eden Albay Çömez, şöyle konuştu:

”Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, vatan ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti rehber edineceğinizden ve ettiğiniz yemine sadık kalacağınızdan kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek, bayrağımız, kutsal vatan toprağı üzerinde ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir. Başınız daima dik olsun. Yüreğinizdeki o gururu her zaman taşıyın. Çünkü siz, mazisi şan ve şerefle dolu, asil Türk milletinin evladısınız.”

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, birliğe ilk katılan, en uzak ilden gelen ve konuşma yapan er ile geçmişte askerliğini 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında yapan ve oğulları aynı yerde vatani görevine devam edenler hediyelerini, Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Albay Çömez, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Müslüm Akdoğan ile protokolün elinden aldı.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosunun marşlar çaldığı tören, acemi erlerin yemin etmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Vali Büyükakın, yemin törenine katılan ailelerle de yakından ilgilenerek, hayırlı tezkereler temennisinde bulundu.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.