DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bayraktar Kızılelma İlk Uçuşunu Yaptı

Bayraktar Kızılelma İlk Uçuşunu Yaptı 

Bayraktar Kızılelma İlk Uçuşunu gerçekleştirdi. 3 Aralık 2022 tarihinde teker kesme testini gerçekleştiren Bayraktar Kızılelma, bugün tarihi bir güne imza attı ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı olarak gökyüzüne yükseldi. 

3 Aralık 2022 tarihinde yayınladığımız Bayraktar Kızılelma İlk Uçuşa Geri Sayımda başlıklı haberimizde teker kesme testini başarıyla tamamlayan Bayraktar Kızılelma Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) merakla beklenen ilk uçuşunu bugün gerçekleştirdi. Jet motorlu, manevra kabiliyeti yüksek, hava hava görevlerinde kullanılabilecek insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma bugün gerçekleştirilen ilk uçuşunu da başarıyla tamamladı.

Teker kesme testinde ”Zor tutuyoruz” mesajını sosyal medya hesapları üzerinden paylaşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, ”Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Milli İHA serüvenimizdeki 20 yıllık hayalimiz bugün gerçek oldu! 14 Aralık 2022 insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma bugün başarıyla ilk uçuşunu tamamladı. Havacılık muharebesinin geleceği olan insansız savaş uçaklarına ülkemiz adım atmış oldu. Bu dünyanın kapılarını aralamış oldu. Rabbimize şükürler olsun. Vatanımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Baykar Teknoloji Ceosu Haluk Bayraktar ise, ”Ülkemiz havacılık tarihi için bir milat, %100 Baykar özsermayesi ile 2021 yılında başlayan Kızılelma projesinde ilk uçuşumuzu 1 yıl gibi rekor bir sürede tamamladık. Vatanımıza ve milletimize, kalbi Türkiye ile birlikte atan tüm coğrafyalara hayırlı olsun..” ifadelerinde bulundu.

Baykar Teknoloji tarafından üretilen Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ilk uçuş testinin görüntüleri video paylaşım platformu youtube üzerinde yayınladı.

Bayraktar Kızılelma, 500 Nm Görev Yarı Çapı, 35.000 Feet Operasyonel İrtifa, 5 Saat Havada Kalış Süresi, 6 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı, 0.6 Mach Seyir Hızı ve 1500 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi temel uçuş performans kriterlerine,  Otomatik İniş ve Kalkış, Düşük Görünürlük, Yüksek Manevra Kabiliyeti, Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme, Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti ve AESA Radar İle Yüksek Durumsal Farkındalık gibi gelişmiş özelliklere sahip olacak.

İşte Bayraktar Kızılelma’nın başarıyla tamamlanan ilk uçuşunun görüntüleri:

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.