DOLAR
32,5334
EURO
34,8134
ALTIN
2.430,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bayraktar Kızılelma İlk Uçuşa Geri Sayımda

Bayraktar Kızılelma İlk Uçuşa Geri Sayımda

Bayraktar Kızılelma ilk defa tekerlerini yerden keserek yapılan testleri başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri (CTO) Selçuk Bayraktar, bizzat katıldığı teker kesme alçak irtifa iniş kalkış testinin görüntülerini resmi twitter hesabından paylaşarak, ”Zor tutuyoruz Bayraktar Kızılelma teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti. Az kaldı inşallah…” ifadelerini kullandı.

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise, kritik bir eşiğin daha aşıldığını, yüzde yüz Baykar öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdikleri Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağının, havacılık tarihi için bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar İHA ve SİHA’ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen MİUS (Muharip insansız uçak sistemi) geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek.

Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan Bayraktar KIZILELMA (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan Bayraktar KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

Temel Uçuş Performans Kriterleri

500 Nm Görev Yarı Çapı, 35.000 Feet Operasyonel İrtifa, 5 Saat Havada Kalış Süresi, 6 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı, 0.6 Mach Seyir Hızı ve 1500 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi temel uçuş performans kriterlerine,  Otomatik İniş ve Kalkış, Düşük Görünürlük, Yüksek Manevra Kabiliyeti, Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme, Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti ve AESA Radar İle Yüksek Durumsal Farkındalık gibi gelişmiş özelliklere sahip olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.