DOLAR
32,5383
EURO
34,9001
ALTIN
2.427,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Rops Demiri Hayata Bağladı

Rops Demiri Hayata Bağladı

Tarımsal faaliyetlerde kullanılan araçların yılın sadece belirli dönemlerinde trafikte bulunmalarına bağlı olarak araç sahiplerinin ve sürücülerinin trafik güvenliğine yeterince önem vermedikleri, ışık, arka reflektör ve diğer donanımları eksik veya bulunmayan traktör vb. römorkların standart dışı yükleme yaparak karayolunda seyretmeleri nedeniyle trafik güvenliğini olumsuz etkiledikleri görülmektedir.

Traktörlerde devrilmeye karşı koruma çerçevesi kullanılmasının (ROPS) meydana gelen trafik kazalarında traktör sürücüleri için yaşam boşluğu oluşturarak hayat kurtardığı, traktör üzerine ve römork arkasına monte edilen sarı flaşörlü lamba ve üçgen reflektörün gece görünürlüğü artırarak kazaları engellediği bilinmektedir.

Alınan bilgilere göre; Gölpazarı İlçesi Köprücek Köyünde saat:12:30 sıralarında sürücü traktörü ile tarlasında çalıştığı esnada traktörün direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaza esnasında traktörün ROPS demirinin açık olması traktörün ters devrilmesini engelleyerek yaşam boşluğu oluşturmuş ve sürücünün traktörün altından kalmasını engelledi. Bu kazada da ROPS demirinin ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu bir kez daha görüldü.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı olarak can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya, tarım aracı ve traktör sürücülerinin araçlarının güvenlik ekipmanlarını [(sarı flaşör tepe lambası, reflektör, rops (güvenlik çerçevesi) vb.] tamamlamaya ve kullanmaya davet ediyoruz.

Vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak, traktör ve tarım araçlarının karıştığı kazaları en aza indirmek, meydana gelen kazalarda ölüm/yaralanma sayılarını azaltmak maksadıyla Jandarma Trafik Timlerince farkındalık, eğitim, bilinçlendirme ve trafik kontrollerine ağırlık verilerek denetimlere devam edileceği bildirildi..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.