DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
ALTIN
2.434,71
BIST
9.795,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Başbakan Erdoğan Ağrı’da Konuştu

Başbakan Erdoğan Ağrı’da Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’da partisinin Adliye Meydanı’ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi bir ve güçlü şekilde ileriye taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye ile Ağrı’yı büyütmeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“12 yıl boyunca, ülkemize, milletimize hizmet mücadelesi verirken, birileri de bize çelme takmanın gayreti içine girdiler. Bunun en somut örneğini, çözüm sürecinde gördük. Biz 12 yıldır topraklarımıza akan kanı, topraklarımıza akan göz yaşını dindirmek için çırpınıyoruz. Biz 12 yıldır şu annelerimizin o yürek acısını dindirmek, babaların acısını dindirmek, gençlerin ölümünü durdurmak için çırpınıyoruz, Türkiye’yi bir olarak, beraber olarak birlikte istikbale taşımanın mücadelesini verirken birileri de bizi durdurmanın mücadelesini verdiler. Şu anda da veriyorlar.”

Geçen yıl Nevruz’un büyük coşkuyla kutlandığını, 77 milyonun baharı büyük bir heyecanla ve umutla karşıladığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu nevruz kalıcı olsun diye dualar ettik. Bu bahar kalıcı olsun diye dualar ettik, Türkiye’de kan akmasın, gençler ölmesin, artık anneler ağlamasın diye dualar ettik. Allah’a hamd olsun geçen Nevruz’dan bu yana terör nedeniyle yeni acılar yaşamadık. İnşallah şimdi 2014 Nevruz’u 77 milyon hep birlikte, bir bütün olarak, kardeşçe yine büyük coşkuyla kutlayacağız. Geçen nevruzdan bu nevruza, ülkemizde bahar iklimi hakim. Son 1 yıldır artık kan akmıyor, ocaklar sönmüyor, son bir yıldır evlere, yüreklere ateşler düşmüyor. Doğu ve Güneydoğu’nun çehresi hızla değişiyor, coğrafi olarak 7 bölgede umut, heyecan daha da çoğalıyor. Artık kepenkler kapanmıyor, artık silah sesleri duyulmuyor, benim Ağrılı kardeşim köyüne rahatça gidiyor, mezrasına rahatça gidiyor, Ağrı Dağı eteklerinde rahatça dolaşıyor. Hamdolsun evlerimize huzur geldi, sofralarımıza bereket geldi. Şehirlerimiz cıvıl cıvıl. Bunu muhafaza edeceğiz. Bunu hep birlikte koruyacağız. Bu baharın kışa dönmesine, bu huzurun bozulmasına, ağız tadımızın kaçmasına hep birlikte izin vermeyeceğiz.”

ENGELLERİ, YASAKLARI KALDIRDIK

Her meseleyi siyaset zemininde konuşacaklarını, siyaset zemininde çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Erdoğan,

“Burada kardeşçe konuşuyoruz ve kardeşçe cevap istiyorum; 12 yıl önce Ağrı’ya gelseler, devlet, Ahmed-i Hani’nin Mem u Zin kitabını basacak deseler, Allah aşkına soruyorum inanır mıydınız? Herkes kendi ana dilini konuşabilecek, yazabilecek, kursa gidebilecek, denilseydi, inanır mıydınız? Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim mümkün hale gelecek denilse inanır mıydınız? Farklı dil ve lehçelerde siyasi propaganda serbest olacak denilse, inanır mıydınız? Televizyonda, 24 saat Kürtçe yayın olacak denilse, inanır mıydınız? İşte biz bunları başardık. Kardeşlerim, Ağrı’ya havalimanı yapılacak denilseydi, inanır mıydınız? Biz bunu başardık. Hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Engelleri ortadan kaldırdık, yasakları kaldırdık“ dedi.

LAF DEĞİL İCRAAT İSTİYORUZ

Başbakan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca bastırılan Ahmed-i Hani’nin Mem u Zin kitabını halka gösterirken, “İşte buyurun. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Ağrılı Ahmet Hani’nin Mem u Zin kitabını Kürtçe ve Türkçe olarak bastı, buyurun. Laf değil icraat istiyoruz. İşte icraat. Tamam? Ruhu şad olsun. Şimdi Faki Tayran’ın Divan kitabını, Türkçe ve Kürtçe yayına hazırlıyoruz. TRT Şeş 24 saat yayın yapıyor, bütün anlamsız yasaklar tek tek kalkıyor. Doğu ile batı kucaklaşıyor, Kuzey ile Güney hasret gideriyor. Türkiye’de kardeşlik daha da güçleniyor” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecine yönelik 17 Aralık’taki alçakça saldırıya izin vermediklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“En büyük yolsuzluk, en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Bize yolsuzluk ve rüşvet iftirası atanlar, aslında milli iradeyi çalarak yolsuzluğun ve hırsızlığın en büyüğünü yapmak istediler. Biz bu milletin bir kuruşunu yedirmedik, yedirmeyiz. Milletin iradesini de gasp ettirmeyiz.”

ATMADIĞINIZ İFTİRA KALMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’nun, “Menderes hiç şaibeli konumda olmadı” dediğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şimdi çıkmış CHP Genel Başkanı, ‘Menderes hiç şaibeli konumda olmadı’ diyor. Elinize, dilinize dursun be. Yapmadığınızı bırakmadınız, atmadığınız iftira kalmadı. Darbeden sonra bile alçakça iftiralar attınız, yetmedi idam ettiniz. Şimdi de çıkmışlar, arsızca, pişkince bize Menderes’i anlatıyorlar.”

Başbakan Erdoğan, “Devlet içinde devlet, paralel yapı istemiyoruz. Varsın onlar Pensilvanya’da olsunlar” diye konuştu.

Seçmenin, yerel seçimlerde gereken cevabı vereceğini vurgulayan Erdoğan, “Hizmet siyasetine mi oy vereceksiniz, yoksa ideoloji siyasetine mi oy vereceksiniz? Bunlar ideoloji siyaseti yapıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, dinleme iddialarına ilişkin, “Bu 3 kafadar yola çıktılar ama yolu şaşırdılar. Ellerindeki bütün malzemeler fos çıktı. Ellerindeki kasetlerin hepsi korsan çıktı. Bir darbe tertip ettiler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar” şeklinde konuştu.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.