DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Azerbaycan’ın Yanındayız Mesajı

Azerbaycan’ın Yanındayız Mesajı. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provakasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.Bu hain saldırılar sonucunda kardeşimiz Azerbeycan askerlerinden ve sivil halkından yaralılar ve şehitler olduğu ifade ediliyor. Şehitlerimize Allahtan Rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.

Bu saldırılar göstermiştir ki emperyalist ülkeler enerji savaşını kaybetmekte olduklarının farkına vararak,artık hamlelerine askeri stratejilerini de eklemişlerdir.Doğu Akdeniz,Karadeniz, Azerbeycan enerji hatları ve kaynaklarının kontrol altına alınması için emperyalistler silahlı mücadeleye de bugün başvurmuşlardır.

Enerji kaynaklı emperyalizmin kışkırtmalarıyla,Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir.

Artık Emrmenstan’ın bu saldırısı sonrası Azerbeycan’a Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını geri alınma fırsatı da doğmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı nettir. Cumhurbaşkanımız; “Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır” mesajı ile tavrımızı net olarak ortaya koymuştur.

Türk ve İslam alemi için Ermenistan’ın Azerbeycan’a bu saldırısı aslında emperyalizme verilecek dersin de başlangıcı olacaktır. Emperyalizmin oyunlarına bedel ödetmeye Ermenistan’dan başlıyoruz. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Ermenistan’a ve onun arkasındaki emperyalizme dersini verecek ve işgal altında olan Azerbeycan toprakları tekrar geriye alınırken, Türkiye-Nahçıvan – Azerbaycan arasına bilinçli olarak Ermenistan’a verilen topraklarında geriye alınacağından şüphemiz yoktur.

Tek Millet olduğumuz Azerbeycan’la, tek Devlet olma vakti gelmiştir. Allah gazamızı mubarek eylesin, Allah birlik ve beraberliğimizi bu dönemde arttırsın.

“1075 yılından günümüze Türk Kenti Osmaneli” halkı Azerbeycan Halkının yanında,TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN EMRİNDEDİR.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.